ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα σενάρια τιμωρίας του Ολυμπιακού!!!

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός κάθεται στο... σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, τόσο η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, όσο και ο πρόεδρός του Βαγγέλης Μαρινάκης και το νομικό τμήμα καλείται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο κατηγορητήριο, εξαιτίας των όσων έγιναν μετά τη λήξη του ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων το περασμένο Σάββατο.
Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινή 1-2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και είναι μια... καμπάνα που λογικά δεν μπορεί να αποφύγει. Ενα σενάριο που είναι απίθανο είναι να τη γλιτώσει με πρόστιμο ενώ αν εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας θα του επιβληθεί μια αγωνιστική όπως και στις υπόλοιπες μεγάλες ΠΑΕ που οι οπαδοί τους έκαναν επεισόδια. Αντίθετα αν τα γεγονότα θεωρηθούν σοβαρότερα, τότε το Καραϊσκάκη θα κλείσει για τα παιχνίδια με τον Εργοτέλη και την ΑΕΚ, δηλαδή για δυο αγωνιστικές.
Ο Μαρινάκης κινδυνεύει με πρόστιμο και με υποχρέωση ανάκλησης των δηλώσεων κάτι που ήδη έχει κάνει. Ενα ακόμη ενδεχόμενο, πιθανό κι αυτό, είναι να τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Αξίζει να επισημανθεί ότι για παρόμοιες περιπτώσεις δεν έχει επιβληθεί ποινή έκπτωσης από κάθε αξίωμα για τουλάχιστον 3 χρόνια που προβλέπει το άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα και να... χάσει με αυτόν τον τρόπο την προεδρία της Σούπερ Λίγκας.
Οπως όλοι οι νόμοι έτσι και ο Πειθαρχικός Κώδικας έχουν διαβαθμίσεις στις ποινές. Αναλόγως της συμπεριφοράς που έχει κάποιος, επιβάλλεται και η καμπάνα. Για παράδειγμα το άρθρο 26 – και το αναφέρουμε επειδή κυκλοφόρησαν τέτοια σενάρια – κάνει αναφορά σε ποινή μηδενισμού, αφαίρεσης βαθμών, ή τιμωρία της έδρας της ομάδας με έξι αγωνιστικές. Ομως αυτά είναι για χειρότερες συμπεριφορές (πολύ σοβαρούς τραυματισμούς) και όχι για λεκτικές επιθέσεις ή επιθετικές δηλώσεις.
theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: