ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Europa League: CSKA Moscow – ΠΑΟΚ 1-1 (video)

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στην παγωμένη Μόσχα απέναντι στην CSKA, ήταν καλύτερος, αλλά η αστοχία και η έλλειψη τύχης τον περιόρισαν στην ισοπαλία με 1-1 και του στέρησαν την ευκαιρία να πανηγυρίσει μία ιστορική πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο Muslimovic έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 67΄, για να ισοφαρίσει ο Ignaschevic στο 80΄.
Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στο Luzhniki αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Φρόντισαν να καταστήσουν τις προθέσεις του σαφείς μόλις στο 9ο λεπτό με τον Ivic να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Akinfeev. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη να στείλει με διαγώνιο σουτ την μπάλα λίγο άουτ. Η απάντηση των Ρώσων ήρθε στο 18΄ με τον Dario Kresic να βγαίνει ο νικητής στη μονομαχία με τον Vagner Love. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι παίκτες του Χάβου ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το γκολ. Στο 36΄ ο Muslimovic σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, ο Sembreras έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και μετά κόρνερ. Ο «δικέφαλος» πολιόρκησε για ένα δίλεπτο την εστία του Akinfeev, μία πολιορκία η οποία έληξε με τον Cirillo να κάνει την προβολή, στο τρίτο διαδοχικό κόρνερ, και να αστοχεί για ελάχιστα εκατοστά.
Με νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β΄ μέρος με τον Muslimovic να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Akinfeev και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το ματς κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, μέχρι το 67΄ όταν ο Muslimovic εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την ασυνεννοησία στην αντίπαλη άμυνα κα άνοιξε το σκορ. Ο Chepchugov, που μόλις είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Akinfeev, εκτέλεσε το ελεύθερο με πάσα στον Berezutski, αυτός τη γύρισε στον τερματοφύλακά του, ο Βόσνιος κυνήγησε τη φάση, έβαλε την κόντρα και το 0-1 ήταν γεγονός. Μάλιστα στο 75΄ ο Σαλπιγγίδης είχε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την πρόκριση, αλλά η προβολή του από το ύψος της μικρής περιοχής δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Kresic ανέτρεψε τον Tosic μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Vagner Love ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κροάτης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ο Ignaschevic έφτασε πρώτος από όλους σε αυτή και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στη συνέχεια οι παίκτες του Χάβου πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, αλλά δεν το πέτυχαν και γυρνούν με άδεια χέρια στην Ελλάδα.
Σκόρερ: 80΄ Ignascevich / 67΄ Muslimovic
Συνθέσεις
CSKA: Akinfeev (66΄ Chepchugov), Nababkin, Schennikov, V. Berezutski, Ignashevic, Semberas, Mamaev, Tosic, Cauna (62΄ Aldonin), Vagner Love (90΄ A. Berezutski), Necid
ΠΑΟΚ: Kresic, Sznaucner, Lino, Contreras, Cirillo, Garcia, Τσουκαλάς, Ivic (87΄ Αθανασιάδης), Vierinha, Σαλπιγγίδης, Muslimovic
Τα γκολ από το CSKA Moscow – ΠΑΟΚ 1-1 (video)


Δεν υπάρχουν σχόλια: