ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Hackers επιτίθενται στην Κυβέρνηση του Καναδά

Μια απροσδόκητη επίθεση από hackers πραγματοποιήθηκε στο δίκτυο της
κυβέρνησης του Καναδά, πιθανότατα από την Κίνα, αλλά αυτό δεν
επιβεβαιώνει ότι οι hackers ήταν κινέζοι.
Οι hackers κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές
πληροφορίες και εισέβαλαν σε τουλάχιστον δύο σημαντικές υπηρεσίες της
Κυβέρνησης.
Η επίθεση εντοπίστηκε για πρώτη φορά αρχές Ιανουαρίου, γεγονός που εξανάγκασε τους υπεύθυνους ασφάλειας να αναζητούν το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και από ποιόν πραγματοποιήθηκε η επίθεση.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά στο περιστατικό, καθώς το χαρακτήρισαν ως «προσπάθεια παραβίασης» των συστημάτων, αλλά ανώνυμες πηγές επιβεβαιώνουν πως τα συστήματα των υπηρεσιών του Οικονομικού τμήματος και του Ταμείου του Κράτους παραβιάστηκαν.
Οι hackers κατόρθωσαν να παραβιάσουν τα συστήματα κλέβοντας τους κωδικούς από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα με μεθόδους επιθέσεων phishing.
Τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν απευθείας στον χρήστη και συνήθως αποστέλλεται ένα e-mail, το οποίο έχει ελκυστικό περιεχόμενο και ζητάει από το χρήστη επιβεβαίωση κωδικού ή απλά εγκαθιστά ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή του.
Στη συνέχεια οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν αποστέλλονται πίσω στους hackers. Για το λόγο αυτό πηγές αναφέρουν ότι τα δύο τμήματα της κυβέρνησης που δέχτηκαν το μεγάλο
πλήγμα διέκοψαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο και έτσι μεγάλο μέρος των υπαλλήλων δεν είχε πρόσβαση, με σκοπό να σταματήσει η κλοπή και άλλων πληροφοριών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: