ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Happy Valentine’s Day!!!

Μη βγάζετε τον έρωτα από τη ζωή σας....φρεσκάρετε λίγο τη σχέση σας!!!
Μπορεί πολλοί να αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τη συγκεκριμένη γιορτή, ξεστομίζοντας κλισέ επιχειρήματα του τύπου «ο έρωτας δεν έχει ανάγκη από γιορτές… ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα κλπ κλπ», αλλά είναι τελικά έτσι;
Όχι βέβαια! Ο έρωτας μπορεί να γιορτάζει κάθε μέρα, αλλά πρέπει να υμνείται, όπως του αξίζει, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Και αν αυτό ισχύει για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια, πόσο περισσσότερο μπορεί να έχει ευεργετική είδραση σε ένα ζευγάρι, που είτε εδώ και λίγο διάστημα χαίρεται το πρώτο του μωρό, είτε προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις με λίγο μεγαλύτερα παιδιά!
Επομένως, η σημερινή γιορτή είναι μία καλή ευκαιρία για εσας, να φρεσκάρετε λίγο τη σχέση σας και για εμας… να σας θυμίσουμε να το κάνετε!
Κανείς από εσάς δεν θα αμφισβητήσει, εξάλλου, το γεγονός ότι πριν από το μωρό, το σεξ είχε κυρίαρχη θέση στη κοινή ζωή σας. Όμως, τότε όλο το κλίμα ειχε ως βασικη προϋπόθεσή του …τον ερωτισμό!
Είχατε χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας για να αρέσετε, να βγείτε οι δυο σας χωρίς το άγχος της επιστροφής, να δώσετε σημασία στο ερωτικό παιχνίδι, για να φτιάξετε ατμόσφαιρα. Με την άφιξη των παιδιών, τα δεδομένα άλλαξαν!
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, δίνει μία ευκαιρία να επαναξιολόγησετε τη σχέση σας, να επαναπροσιορίσετε προτεραιότητες και να επικεντρωθείτε (έστω και για μία μέρα!) στη σχέση σας, όσο και αν αυτό σας φαίνεται πλέον δύσκολο.
Έρευνες δείχνουν ότι το 90% των νέων γονιών βιώνουν ύφεση στην ικανοποίηση, που παίρνουν μέσα από τη σχέση τους! Το νούμερο είναι σοκαριστικό, αλλά όχι εξωπραγματικό, αν λάβουμε υπόψη μας τη διόγκωση των υποχρεώσεων των νέων ζευγαριών.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ένα μεγάλο ποσοστό των νέων γονιών, δηλώνουν ευτυχισμένοι, που έχουν γίνει γονείς, αλλά δυστυχισμένοι από τον τρόπο, που ζουν μέσα στο γάμο τους!
«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να συμβιβάζεσαι σε μία σχέση, που δεν υπάρχει το ερωτικό στοιχείο. Όταν σταματάς να προσπαθείς μέσα σε μία σχέση, για να διατηρήσεις την ερωτική φλόγα, τότε συνηθίζεις σε αυτήν την κατάσταση! Είναι αυτό που λέμε: ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»! λέει ο σεξολόγος Ιαν Κέρνερ για το τέλμα, που δημιουργείται στις σχέσεις των νέων γονιών.
Τα εμπόδια, που αναστελουν την ερωτική διάθεση, είναι η κούραση του ζευγαριού (πολλοί γονείς προτιμούν να κοιμηθούν από το να κάνουν sex με το συντροφό τους), η ανυπαρξία ερεθισμάτων από την πλευρά των δύο συντρόφων, που αναλώνονται ψυχή τε και σώματι στα παιδιά τους, ξεχνώντας την μεταξύ τους σχέση, οι ενοχές που γεννιούνται (συνήθως στις μητέρες) ότι κλέβουν χρόνο από τα παιδιά τους, αν δώσουν λίγη προσοχή στο συντροφό τους, και, τέλος, η άσχημη εντύπωση, που μπορεί να έχουν οι μητέρες για το σώμα τους, μετά τη γέννα του μωρού τους.
Ωστόσο, όλοι οι ειδικοί εξακολουθούν να τονίζουν ότι το sex πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή ενός ζευγαριού. Γι’ αυτό και προτείνουν να διατηρείτε τη σεξουαλικότητά σας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θυμηθείτε ότι εμείς, οι γυναίκες έχουμε το μεγαλύτερο φορτίο σε αυτήν την επίπονη υπόθεση!
Πολλές φορές ένα άγγιγμα, μία πονηρή ματιά, ένα ωραίο ρούχο ή εσώρουχο για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας, αρκούν! Σκεφτείτε κάποια τρικ, για να κρατήσετε το ερωτικό στοιχείο ζωντανό.
* Για παράδειγμα, προτείνετε στο σύντροφό σας ένα ωραίο χαλαρωτικό μασάζ και ζητήστε του να σας το ανταποδώσει.
* Γεμίστε τη μπανιέρα σας με αρωματικά έλαια και ζητήστε του να έρθει για λίγο στο μπάνιο μαζί σας, ξεχνώντας για λίγο τα παιδιά.
* Προγραμματίστε ένα ρομαντικό δείπνο ή –αν μπορείτε- ένα Σαββατοκύριακο για δύο σε ένα μέρος κοντινό και αφιερωθείτε ο ένας στον άλλον.
* Σήμερα, ημέρα για τους Ερωτευμένους, υπενθυμίστε του ότι τον αγαπάτε, χωρίς δώρα, με ένα πρωινό φιλί ή ένα γραπό μήνυμα στο κινητό του.
* Εξάψτε του την ερωτική φαντασία, περιγράφοντάς του τις… προθέσεις σας για το βράδυ που έρχεται…
* Σκεφτείτε σαν ερωτευμένη! Όπως εκείνη την πρώτη φορά που τον είδατε και είπατε ότι θέλετε να τον κατακτήσετε και δεν θα χάσετε…
Happy Valentine’s Day, λοιπόν!
Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: