ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κύπελλο ΟΠΑΠ: ΠΑΟK-Ολυμπιακός 1-0 (video)

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57' ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο άδειο -λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 1-1. Στο 86' οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιραλάς, o οποίος κατά την αποχώρηση του δέχτηκε γυάλινο (!) μπουκάλι στο πρόσωπο.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και τον Ολυμπιακό να κάνει μόνο κατά διαστήματα αισθητή την παρουσία του. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» είχε την ευκαιρία να πετύχει γκολ με το «καλημέρα», αλλά το σουτ του Βιεϊρίνια στο 2ο λεπτό πήγε στο δοκάρι του Νικοπολίδη. Στο 16' ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ γκολ του Φουστέρ και στο 17', από κάθετη πάσα του Πάμπλο Γκαρσία, ο Ιβιτς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άουτ.
Οι «ερυθρόλευποι» ανέβηκαν μετά το μισάωρο και προσπάθησαν να πιέσουν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού ό,τι καλύτερο έκαναν ήταν ένα σουτ του Μιραλάς στο 34', που έφυγε άουτ. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Με μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, και πάλι με σουτ του Βιεϊρίνια στο 49', που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης με διπλή προσπάθεια, ωστόσο στο 57' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ιβιτς πάσαρε με το κεφάλι στον Σαλπιγγίδη αυτός κοντρόλαρε υποδειγματικά και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στους πανηγυρισμούς των παικτών του «Δικεφάλου» ο Τσιρίλο κράτησε τη φανέλα του Κοντρέρας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αφιερώνουν το γκολ στον Χιλιανό αμυντικό, ο οποίος έχασε τον πατέρα του και βρίσκεται στην πατρίδα του.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε αμέσως στο ματς Πάντελιτς και Φετφατζίδη, ωστόσο η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτούργησε σωστά, δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν σε θέση βολής και τα πράγματα έγειραν οριστικά υπέρ του «Δικεφάλου», όταν στο 86' ο Μιραλάς βρήκε με το απλωμένο χέρι τον Ιβιτς στο πρόσωπο και αποβλήθηκε. Τα τελευταία λεπτά είχαν αγωνία, αφού ο Ολυμπιακός πίεσε για να ισοφαρίσει, στο 89' ο Χαλκιάς κράτησε το «μηδέν» όταν απέκρουσε το κοντινό βολέ του Τοροσίδη κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αποψινής αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86' Μιραλάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίνο, Τσουκαλάς, Σαβινί - Τζιμπούρ, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90΄+ 2 Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Μουσλίμοβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (61' Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Μιραλάς.
'Ενταση και αποδοκιμασίες κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Μαζί με την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
H εξέλιξη της αναμέτρησης
18:00 Ξεκινά η αναμέτρηση, μαύρες εμφανίσεις για τον ΠΑΟΚ, ερυθρόλευκα για τον Ολυμπιακό.
2΄ Σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μακρινό σουτ του Βιερϊνια σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη. Στη συνέχεια της φάσης ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του Ολυμπιακού.
9΄ Σέντρα του Ρόμενταλ από τα δεξιά, κεφαλιά του Μιραλάς, η μπάλα άουτ
17’ Εκπληκτική μπαλιά του Γκαρσία, κάθετα στον άξονα για τον Ίβιτς, ο οποίος αν και βρισκόταν απέναντι από τον Νικοπολίδη έκανε βιαστικά το σουτ στέλντοντας τη μπάλα άουτ
23' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκαρσία μπλοκάρει ο Νικοπολίδης
36' Πρώτη αξιόλογη στιγμή για τον Ολυμπιακό με ένα σουτ του Μιραλάς να φεύγει πάνω από την εστία του Χαλκιά
40’ Μακρινό δυνατό σουτ του Φουστέρ, η μπάλα ψηλά άουτ
45'+1' Δυνατό σουτ του Ρόμενταλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά η μπάλα άουτ
45'+2' Λήξη πρώτου μέρους
'Εναρξη δεύτερου ημιχρόνου
49' Καλό συρτό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Νικοπολίδης
50' Κίτρινη κάρτα στον Τζιμπούρ γιατί παρεμπόδισε την εκτέλεση ενός φάουλ.
51' Κίτρινη κάρτα στον Λίνο
54' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί στη θέση του Ρόμενταλ
55' Ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια από τα δεξιά βρίσκει τον Σαλπιγγίδη μόνο του στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, όμως ο διεθνής επιθετικός αστοχεί
56' Κίτρινη στον Α. Παπαδόπουλο
57' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. 1-0. Ο 'Ιβιτς κερδίζει την κεφαλιά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και πασάρει κοντά του στον Σαλπιγγίδη ο οποίος κοντρολάρει και σουτάρει πριν η μπάλα σκάσει κάτω στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη
60' Ο Ολυμπιακός «κλείνει» τις αλλαγές του. Φετφατζίδης και Πάντελιτς μπαίνουν στις θέσεις των Φουστέρ και Τζιμπούρ
62' Ο διαιτητής αποβάλει τον βοηθό του Μάκη Χάβου, Μπάμπη Μιχαηλίδη
65' Κίτρινη κάρτα στον Τσουκαλά.
69' Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα
71' Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ παίρνει τη θέση του Σαβίνι
73' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο η μπάλα φεύγει άουτ
77' Καλό σουτ του Ελ Ζαρ η μπάλα κοντράρει και βγαίνει κόρνερ
85' O Μουσλίμοβιτς στη θέση του Σαλπιγγίδη
86' Κόκκινη κάρτα στον Μιραλάς, ο οποίος σε μία διεκδίκηση της μπάλας βρήκε με το απλωμένο χέρι τον 'Ιβιτς στο πρόσωπο. Κατά την αποχώρηση του ο Βέλγος επιθετικός του Ολυμπιακού δέχεται αντικείμενο και υπάρχει διακοπή στο παιχνίδι
89' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Χαλκιά να αποκρούει σε κόρνερ το βολέ του Τοροσίδη από πολύ καλή θέση
90' Πέντε λεπτά καθυστέρηση δείχνει ο τέταρτος
90+1' Αδύναμη κεφαλιά του Μέλμπεργκ στην αγκαλιά του Χαλκιά
90+4' Ο Μπαλάφας στη θέση του 'Ιβιτς
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: