ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτο! Συνταξιούχοι ενοικιάζουν security για συνοδεία στην τράπεζα!

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν είναι και λίγες οι φορές που το αστυνομικό δελτίο... περιλαμβάνει ειδήσεις του στυλ «Άγνωστοι επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο ο οποίος μόλις είχε πάρει τη σύνταξή του», ενώ παράλληλα συχνές είναι και οι φωνές απόγνωσης των ηλικιωμένων που τονίζουν ότι φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν στην περιοχή τους!
Όσο και να ακούγεται απίστευτο, αναγκάστηκαν να βρουν μόνοι τους τη λύση: ενοικιάζουν σεκιούριτι για να τους συνοδεύει στην τράπεζα κάθε φορά που πηγαίνουν για να εισπράξουν τη σύνταξη τους!
Μπορεί το εισόδημα της πλειοψηφίας των συνταξιούχων να μη φθάνει ούτε για τα βασικά -όπως τονίζουν και οι ίδιοι- αλλά από το να τους κλέψουν και μην πάρουν καθόλου σύνταξη, προτιμούν να δώσουν ένα ποσό στις εταιρείες security! «Απ’ το ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα» δηλαδή που λέει και ο θυμόσοφος λαός!
Ξεκίνησε ως υπηρεσία για μεγαλοεπιχειρηματίες και κατέληξε να εξυπηρετεί συνταξιούχους!
«Η εταιρεία μας παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία προς τους συνταξιούχους εδώ και έναν χρόνο» εξηγεί στην Espresso ο Άκης Αργυρίου, ιδιοκτήτης εταιρείας security εξηγώντας στη συνέχεια ότι η υπηρεσία αυτή στην αρχή προσφερόταν για επιχειρηματίες ή στελέχη εταιρειών που συναλλάσσονται με μεγάλα ποσά αλλά εσχάτως το ενδιαφέρον από πλευράς συνταξιούχων είναι πολύ μεγαλύτερο!
«Αρχικά, η υπηρεσία αυτή εφαρμοζόταν για επιχειρηματίες ή στελέχη εταιρειών που συναλλάσσονται με μεγάλα ποσά. Τον τελευταίο καιρό, όμως, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που όταν θέλουν να καταθέσουν ή να αποταμιεύσουν χρήματα ζητάνε συνοδεία, ενώ πολλοί από τους πελάτες μας είναι συνταξιούχοι οι οποίοι μία φορά τον μήνα μάς ζητάνε να έχουν μαζί τους έναν άνθρωπο για ασφάλεια την ώρα που πηγαίνουν στην τράπεζα για να παραλάβουν τα χρήματα της σύνταξής τους. Έτσι πληρώνουν ένα ποσό, της τάξης των τριάντα ευρώ, και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο» υπογραμμίζει ο κ. Αργυρίου.
Φοβόνται και τον ίσκιο τους οι ηλικιωμένοι καθώς αποτελούν τα εύκολα θύματα…
«Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας» φωνάζουν με μια φωνή οι περισσότεροι ηλικιωμένοι καθώς αποτελούν συνήθως τα εύκολα θύματα των αδίστακτων δραστών οι οποίοι δεν υπολογίζουν ούτε ηλικία ούτε άνθρωπο ακόμη και για λίγα ευρώ…
Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που προκειμένου να μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι τα βράδια προτιμούν να κόψουν από τις πρώτες ανάγκες τους και να δίνουν ένα ποσό της τάξεως του 1/3 (ή παραπάνω) της σύνταξης σε εταιρείες security για να τους φυλάνε μέρα νύχτα το σπίτι!
«Πλέον, στα περισσότερα σπίτια τοποθετούμε συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας. Ο κόσμος φοβάται ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι του. Πριν από μερικές ημέρες τοποθετήσαμε συναγερμό στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού οι οποίοι μας ξόφλησαν από τις οικονομίες που είχαν βάλει στην άκρη για ώρα ανάγκης» εξηγεί ο κ. Αργυρίου…
Τα σχόλια απλά περισσεύουν και μένει ο προβληματισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: