ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Site γνωριμιών κλέβει 250.000 φωτογραφίες από το facebook!!!

Οι δημιουργοι μίας ιστοσελίδας γνωριμιών έκλεψαν πληροφορίες από... 250,000 προφίλ του Facebook και τις αναπαρήγαγαν χωρίς τη γνώση των μελών της δημοφιλούς κοινότητας. Το Lovely-faces.com χρησιμοποιεί τα ονόματα και τις φωτογραφίες των μελών του Facebook και δίνει στους χρήστες του την επιλογή να "κανονίσουν ένα ραντεβού" με τους ανυποψίαστους "εθελοντές", οδηγώντας τους στην κανονική σελίδα προφίλ των ανθρώπων αυτών.
Στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας μπορεί να γίνει αναζήτηση βάσει εθνικότητας, φύλου ή χαρακτήρα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ψηφίζουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιο άτομο τους αρέσει και να βαθμολογήσουν το πόσο cool είναι αυτό το άτομο.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, Paolo Cirio και Alessandro Ludovic, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους ισχυριζόμενοι ότι η ιστοσελίδα είναι απλώς μία προσπάθεια να μεγεθύνει την παραβίαση που επιτρέπεται από το Facebook! Σε σχετική τους δήλωση στην ιστοσελίδα τους, αναφέρουν: "Το Facebook, ένα απεριόριστα cool μέρος για τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι ταυτόχρονα ένα χρυσωρυχείο για κλοπή ταυτότητας και γνωριμιών, δυστυχώς χωρίς τον έλεγχο του χρήστη. Αλλά αυτή είναι η φύση του Facebook και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γενικώς"
Ο διευθυντής των επικοινωνιακών αρχών του Facebook Barry Schnitt, δήλωσε επίσημα στο wired.com ότι "Το να αναμοχλεύουν τις πληροφορίες των ανθρώπων παραβιάζει τους όρους χρήσης μας. Έχουμε λάβει και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε νομική δράση ενάντια σε οργανισμούς που παραβιάζουν τους όρους χρήσης μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: