ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Super League: Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-0 (video)

Με τον Νταβίντ Φουστέρ να βγάζει για ακόμα ένα παιχνίδι τα… κάστανα από τη φωτιά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης, κάνοντας το 10/10 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν, έστω και προσωρινά, στους δέκα βαθμούς τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Την επανεμφάνιση του μετά από περίπου δύο μήνες πραγματοποίησε ο Ντουντού.
Ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του ματς για τα θύματα της Θύρας 7.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και στο πρώτο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τους παίκτες του Βαλβέρδε μακριά από την εστία του Γκσπούρνινγκ. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, σημειώθηκε στο 26` όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα από τα δεξιά, ο Μοντέστο σηκώθηκε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά η λύση για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε ιδανικά και ο καραδοκών Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.
Στο δεύτερο μέρος και μετά από ένα τρίλεπτο πρωτοβουλιών της Ξάνθης, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες με τους Τοροσίδη (60` απέκρουσε ο Γκσπούρνινγκ), Μοντέστο (66` κεφαλιά άουτ) και Πάντελιτς (70` δεν πρόλαβε την μπάλα), χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τελικά ο Ολυμπιακός κράτησε σχετικά εύκολα την νίκη και έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
Συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ζαϊρί (70` Φετφατζίδης), Πάντελιτς (75` Τζιμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ (87` Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78` Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (61` Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (73` Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο,
Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: