ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Super League: Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 (video)

Χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόσκο Μπάλαμπαν στο 73ο λεπτό, ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στην αναμέτρηση ενώ ο "Δικέφαλος του Βορρά" αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Μπρούνο Τσιρίλο.
Το παιχνίδι άρχισε με μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν μόλις στο 4ο λεπτό, από φάουλ του Λίνο, η μπάλα πέρασε απ΄όλους και έφτασε στον αφύλακτο Αθανασιάδη, ο οποίος όμως πήρε άσχημη θέση και... απομάκρυνε τη μπάλα αντί να τη στείλει προς την εστία. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά να δείχνουν επηρεασμένες από τις σημαντικές απουσίες που είχαν.
Οι «κυανέρυθροι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 15΄, όταν ο Χαλκιάς πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Γουνδουλάκη, ενώ πέντέ λεπτά αργότερα ο διεθνής τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ το συρτό (αλλά αδύναμο) σουτ του Μπάλαμπαν μέσα από την περιοχή. Στο 31΄ ο Βιεϊρίνια έστειλε πάνω από τα δοκάρια τη μπάλα σε ένα φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, σε μία φάση όμως που φάνηκε η παράβαση πάνω στον Αθανασιάδη να γίνεται εντός περιοχής. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 38΄, όταν ο Σβέρκος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε απελπιστικά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά, με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Μπάλαμπαν στο 53΄ που πέρασε άουτ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Χαλκιά, ούτε τον Κρέσιτς που τον αντικατέστησε στο 58΄, όταν ο έμπειρος τερματοφύλακας τραυματίστηκε. Μάλιστα, ο Κροάτης χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του Πανιωνίου, που δεν ξέχασαν την προσφορά του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Μάκης Χάβος πέρασε στο παιχνίδι τον Ελ Ζαρ και τον Σαλπιγγίδη (έμεινε εκτός ενδεκάδας, προφανώς για να μην καταπονηθεί πολύ ενόψει και του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα, στο 68΄ ο Μαροκινός έχασε καλύ ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάχο.
Η φάση που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι έγινε στο 71΄. Ο Ριέρα έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, απέφυγε έναν αντίπαλο και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όπου ανατράπηκε πεντακάθαρα από τον Μαλεζά. 
Ο διαιτητής Σταθόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και ο Μπάλαμπαν ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 73΄, κάνοντας το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η άμυνα του Πανιωνίου αντέδρασε σωστά όποτε πιέστηκε και οι Νεοσμυρνιώτες κράτησαν το πολύτιμο «τρίποντο». Στο 87΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιρίλο.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Ομο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (87΄ Σαλαλί), Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (76΄ Ανστασόπουλος), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (80΄ Κούκετς)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (58΄ Κρέσιτς), Πάμπλο Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (60΄ Ελ Ζαρ), Βεϊρίνια, Ιβιτς (67΄ Σαλπιγγίδης), Τσουκαλάς, Αθανασιάδης, Σαβίνι, Ετο

Δεν υπάρχουν σχόλια: