ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Super League: ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 1-2 (video)

Με δύο γκολ του Μπρέσκα μέσα σε τρία λεπτά (60΄, 63΄), ο Ολυμπιακός Βόλου του Σάκη Τσιώλη νίκησε 2-1 μέσα στη Λάρισα την ΑΕΛ, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και την έστειλε με μαθηματική ακρίβεια στην Β΄Εθνική. Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Μετίν με πέναλτι (74').
Το ματς είχε όλα τα στοιχεία του θεσσαλικού ντέρμπι μέσα στο γήπεδο, όμως είχε και ένταση στις εξέδρες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να διακοπεί για ένα πεντάλεπτο το παιχνίδι γύρω στο 10', καθώς ομάδα οπαδών βρέθηκε πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, με αφορμή ένα πανό. Η Λάρισα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και είχε στιγμές που πλησίασε το γκολ, όπως το σουτ του Ρομέου στο 6', που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιακούποβιτς, ή το σουτ του Μετίν στο 19', που εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα.
Ωστόσο τις μεγάλες ευκαιρίες τις είχαν οι φιλοεξνούμενοι. Πρώτα στο 27', όταν σε γύρισμα του Μπρέσκα, ο Νταμπίζας με προβολή την τελευταία στιγμή έκοψε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαρτίν, που ήταν έτοιμος να τη στείλει στα δίχτυα, και στη συνέχεια στο 34', όταν πάλι ο Μπρέσκα γύρισε προς τον Μόνχε κι αυτός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ. Και είχαν κι ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 45', επειδή ο Ούμπιντες υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.
Το ματς πήρε συναρπαστική τροπή στο β' ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε τρία λεπτά να κάνουν το 0-2, με δράστη και στις δύο περιπτώσεις τον Μπρέσκα, ο οποίος πρώτα στο 60' (από θέση οφ-σάιντ) εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Τσοντοφάλσκι και σε κενή εστία έκανε το 1-0 και αμέσως μετά στο 63', όταν έφυγε μόνος μπροστά και με ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ενα πέναλτι στο 74', που κέρδισε ο Βενετίδης από τον Ούμπιντες και εκτέλεσε εύστοχα ο Μετίν, ξαναέβαλε την ΑΕΛ μέσα στο παιχνίδι.
Ομως στη συνέχεια δεν καταφέρε κάτι περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι με σωστή αμυντική τακτική κράτησαν τον κίνδυνο μακριά από την εστία τους και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστικό για τους γηπεδούχους.
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σίμιτς (46' Κούλιτς), Αμπουμπακάρι (70' Ρέντζας), Μετίν, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Μπλάζεκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος (80' Ρόκας), Ούμπιντες, Μπρέσκα (75' Τομάς), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν (91' Ροντρίγκες), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβάρεζ.
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: