ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Super League: Εργοτέλης – ΑΕΚ 2-3 (videos)

Μεγάλη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στην είσοδό της στα play off πέτυχε χθες η ΑΕΚ μέσα στο Παγκρήτιο. Η Ένωση επικράτησε του Εργοτέλη με 3-2 και ρέφαρε την εντός έδρας απώλεια της περασμένης αγωνιστικής με  τον Πανιώνιο.
H ΑΕΚ έδειξε χθες πως… ξέρει κολύμπι και μάλιστα μπορεί να κολυμπήσει και στα βαθιά. Στη λίμνη του Παγκρητίου (έβρεχε ασταμάτητα και το παιχνίδι κινδύνεψε να αναβληθεί) και με πολλές απουσίες, η Ένωση με δέκα παίκτες για πάνω από μισή ώρα κατάφερε και κράτησε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Εργοτέλη.
Ο Jimenez άφησε τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο εκτός 11αδας για να τους ξεκουράσει ενόψει ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός είχε να αντιμετωπίσεις και τις απουσίες των Scocco και Μάκου. Έτσι αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Mateos δίπλα στον Καφέ στον χώρο του κέντρου, ενώ πίσω από τον Blanco παρέταξε τους Λαγό, Guerreiro και Burns. Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε την έκπληξη με τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος πήρε τη θέση του Beto, ενώ στην επίθεση προτιμήθηκε ο Verpakovskis αντί του Leal, διότι ο Λετονός βοηθάει και ανασταλτικά.
H AEK προσπάθησε να αιφνιδιάσει και να πετύχει νωρίς-νωρίς το γκολ που θα της… έλυνε τα χέρια. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που πατούσε περισσότερο στην περιοχή του Δασκαλάκη. Αυτή η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 36, όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Καφές γύρισε στον Guerreiro και εκείνος έδωσε με τη σειρά του στον Blanco, με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την 3η προσπάθεια. Ο Εργοτέλης αντέδρασε μετά το γκολ και ανέβασε λίγο την απόδοση του. Μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 42’, αλλά η κεφαλιά του Ορφανού έφυγε λίγο άουτ.
Στο ίδιο έργο θεατές
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή και μόλις στο 49΄ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Burns να εκμεταλλεύεται το κακό σουτ του Guerreiro. To παιχνίδι έδειχνε «τελειωμένο» και η ΑΕΚ άρχισε ήδη να σκέφτεται τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Όμως η χαλαρότητα αυτή επέτρεψε στον Εργοτέλη να μπει στον παιχνίδι. Στο 60’ ο Μανωλάς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντινέας να δείξει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Leal δεν αστόχησε και έβαλε φωτιά στο ματς.
Οι Κρητικοί πήραν το ψυχολογικό προβάδισμα και με παίκτη παραπάνω πίεσαν για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν κάποιες ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια. Σε μια από αυτές στο 82 ο Leal μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Romano, που ήταν μόνος του απέναντι από τον Saja δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Ότι δεν κατάφερε ο Εργοτέλης το κατάφερε η ΑΕΚ σε μια αντεπίθεση που έβγαλε στο 94’. Ο Michel έφυγε από τα αριστερά γλίστρησε, αλλά σηκώθηκε ξανά έδωσε στον κενό χώρο στον Γεωργέα, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Όμως ο αγώνας είχε ακόμα ένα… γκολ, αφού στο 98’ ο Φραγκουλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε στο τελικό 3-2.
Οι συνθέσεις
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Wisio (79′ Γιαλούσης), Romano, Silva, Ρουμπάκης, Hieblinger, Oliseh, Shashiashvili, Ορφανός (53′ Φραγκουλάκης), Budimir, Verpakovskis (53′ Leal)
ΑΕΚ: Saja, Nasuti, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Mateos, Γεωργέας, Guerreiro (66′ Diop), Λαγός, Burns (86′ Michel), Blanco (73′ Baha)
Κίτρινες: Φραγκουλάκης – Μανωλάς, Ματέος, Καράμπελας, Γεωργέας, Λαγός
Κόκκινη: Μανωλάς
Διαιτητές: Πέτρος Κωνσταντινέας, Δημήτριος Μποζατζίδης, Ηλίας Αλεξέας
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Τα γκολ της αναμέτρησης:








Δεν υπάρχουν σχόλια: