ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Super League: Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0 (video)

Επιστροφή στις επιτυχίες μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες για την Ξάνθη, η οποία επικράτησε 3-0 στα Πηγάδια του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Ο Αντεφέμι στο 48΄, ο Καζάκης στο 83΄ και ο Πόι στο 89΄ ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης και έδωσαν βαθιά «ανάσα» στην ακριτική ομάδα, η οποία ξεπέρασε το σημερινό της αντίπαλο και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μετά από ένα δεκάλεπτο... χαμηλών τόνων, οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς και -κυρίως η Ξάνθη- δημιούργησαν προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ. Στο 10΄ ο Μαρσελίνιο μετά από ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ χωρίς να βρει στόχο, στο 12΄ η κεφαλιά του Αναστασάκου κατέληξε στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ, ενώ στο 18΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σουάνη, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ, ο οποίος όμως κατάφερε να αποκρούσει. Στο 28΄ ο Σουάνης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε μία σπουδαία ευκαιρία για τους «ακρίτες», αφού στη σέντρα του Μαρσελίνιο μπήκε στη φάση και βρήκε τη μπάλα, αυτή κόντραρε στον Μελισσά και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η «απάντηση» του Ατρομήτου ήρθε στο 33΄, με τον Αναστασάκο να μην καταφέρνει σχεδόν εξ επαφής να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ.
Η υπεροχή της Ξάνθης καρποφόρησε τελικά στο 48΄, με σκόρερ τον Αντεφέμι. Προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο από τα δεξιά, κεφαλιά του Βάλλα και παράλληλο γύρισμα του Σουάνη, που έδωσε την ευκαιρία στον Νιγηριανό να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, καθώς οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους. Πάντως, η ομάδα του Περιστερίου είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 73΄, όταν ο Σαγκανόφσκι «έσπασε» το τεχνικό οφσάιντ και βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος όμως αποσώβησε το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κατόνγκο έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε και τον Ιτάνζ και επιχείρησε από πλάγια θέση το πλασέ, όμως ο Νάστος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, η Ξάνθη «κλείδωσε» τη νίκη στο 83΄ σε μία γρήγορη αντεπίθεση, όπου ο Μπόατενγκ βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Καζάκης πλάσαρε πάνω στην κίνηση και πέτυχε το πρώτο τέρμα του μετά την επιστροφή του στην ομάδα, τον Ιανουάριο. Ο Πόι στο 89΄, με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κατόνγκο, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ακριτών», που ίσως πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Σουάνης, Καζάκης, Κωστούλας - Σφακιανάκης, Σαμπού, Τάτος
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Στιούαρτ, Μαρσελίνιο (70΄ Καζάκης), Αντεφέμι, Κιντάνα (61΄ Κατόνγκο), Κομεσίδης, Πόι, Σουάνης (79΄ Γκλέισον)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μελισσάς (54΄ Σαρμιέντο), Μπαζίνσκι, Σαμπού (79΄ Μπρίτο), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (65΄ Φαβάλι), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος
Ξάνθη-Ατρόμητος 3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: