ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Super League: AEK-'Aρης 1-2 (video)

Με δύο γκολ του Νέτο στο 29' και στο 75', ο Αρης νίκησε 2-1 την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Για τους γηπεδούχους ισοφάρισε προσωρινά ο Μπλάνκο στο 51'. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματέος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπλάνκο να πιάνει την κεφαλιά και τον Σηφάκη να πέφτει στη γωνία του και να μπλοκάρει. Στο 15' η κεφαλιά του Μάκου πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 19' σε σέντρα του Σκόκο, ο Μίσελ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μπερνς κι έδιωξε σε κόρνερ. Κι ενώ η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο Αρης άνοιξε το σκορ. Στο 29' και από κάθετη μπαλιά του Μίσελ, ο Νέτο βρέθηκε απέναντι από τον Αραμπατζή κι έκανε το 0-1. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ουσιαστικό.
Αντίθετα, το πέτυχαν λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 51', όταν ο Σκόκο σέντραρε από αριστερά και ο Μπλάνκο από κοντά έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα (56'), ο Αρης βρέθηκε κοντά στο να πάρει πάλι το προβάδισμα, ωστόσο το σουτ του Λαζαρίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Το κατάφερε όμως στο 75' και πάλι με τον Νέτο, ο οποίος αυτή τη φορά ελίχθηκε από δεξιά και πλάσαρε εύστοχα στην άλλη γωνία.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους, ενώ τις ελάχιστες φορές που οι παίκτες της ΑΕΚ βρήκαν πεδίο για σουτ, όπως ο Ντιόπ στο 89', ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα. Στις καθυστερήσεις ο Ματέος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, ο Αρης κράτησε το σκορ και με τον Γιάννη Μηχαλίτσο στον πάγκο του, πήρε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη του εντός λεκανοπεδίου μετά από 13 μήνες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93' Ματέος (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόκο, Γκέντσογλου - Σάκατα, Τόχα, Φατί, Σηφάκης
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46' Ντιοπ), Μίτσελ (46' Μπάχα), Νταντόμο, Μάκος (71' Γκέντσογλου), Αργυρίου, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο.
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μηχαλίτσος): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα, Κόκε (80' Τσέζαρεκ), Φατί, Μίσελ, Πορτίγια (62' Πρίττας), Λαζαρίδης, Βαγγέλι, Σακάτα (62' Καστίγιο).
Το φιλμ του αγώνα
'Eναρξη αγώνα
29' ΓΚΟΛ για τον 'Αρη, 0-1. Ωραία κάθετη μπαλιά του Μίσελ στον Νέτο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ κι ο Βραζιλιάνος πλασάρει υποδειγματικά τον Αραμπατζή ανοίγοντας το σκορ.
Λήξη πρώτου μέρους
'Eναρξη δεύτερου μέρους
51' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ, 1-1. Ωραία προσπάθεια και εξαιρετική σέντρα από τον Σκόκο στην μικρή περιοχή του Σηφάκη με τον Μπλάνκο από κοντά με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
75' ΓΚΟΛ για τον 'Αρη, 1-2. Υποδειγματική αντεπίθεση του 'Αρη και κούρσα του Νέτο από δεξιά, ο Βραζιλιάνος αποφεύγει τον Ντιόπ και με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.
90+3' Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Ματέος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ
90'+4' Λήξη αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: