ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Superleague: Εργοτέλης-Καβάλα 2-1 (video)

Στον Εργοτέλη δείχνουν ότι πιστεύουν στην υπέρβαση εφέτος και το αποδεικνύουν σε κάθε τους ευκαιρία. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο Παγκρήτιο από την Καβάλα οι Κρητικοί πήραν τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας με 2-1 και πλέον ο στόχος της παραμονής φαίνεται πως μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό όνειρο!
Ο Ονουάτσι άνοιξε το σκορ για τους «αργοναύτες», ενώ Μπέτο και Λεάλ με πέναλτι έφεραν τα πάνω-κάτω και τον Εργοτέλη ισόβαθμο με την Καβάλα και σε τροχιά πλέι οφ. Αξίζει ν' αναφερθεί ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, μια και στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Τόμασιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο αγώνας
Ο Εργοτέλης έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και στο 10' είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Βερπακόφσκις σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε, αλλά η Καβάλα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 21' ο Αμπντούν πέρασε κάθετα στον Ονουάτσι κι αυτός απέναντι στον Δασκαλάκη πλάσαρε εύστοχα. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός των δύο ομάδων, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν οι δύο αντίπαλοι πάνε στα αποδυτήρια, με κεφαλιά του Μπέτο στο 44' σε σέντρα του Ρομάνο από αριστερά. Και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε στο 48' την «βολίδα» του Ρομάνο. Και σε φάουλ του ίδιου παίκτη στο 58', ο νεοεισελθών Λεάλ, αμαρκάριστος, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.
Η Καβάλα έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά της κι αυτό έδωσε την υπεροχή στον Εργοτέλη, που στο 72' έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Λεάλ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σιόντη, ο Θάνος έδωσε πέναλτι και ο Ουρουγουανός το εκτέλεσε κι έκανε το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουντιμίρ βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, αλλά σούταρε πάνω του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν 3ο γκολ, όμως ο τερματοφύλακας της Καβάλας ήταν πάντα σε ετοιμότητα, ενώ στο 90' ο Τόμασιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες κι εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Εργοτέλη να παίρνει άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Τόμασιτς (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρουμπάκης, Ορφανός, Δασκαλάκης - Σιόντης, Ντουγκλάο
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο (93' Κυριακίδης), Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Μπέτο (64' λ.τρ. Ορφανός), Μπουντιμίρ, Βερπακόφσκις (56' Λεάλ).
ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Περτζέλ (79' Ογκμπέτσε), Πετκάκης (46' Σιόντης), Ντικρόκ, Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Νικουλάε, Ρίος (75' Περεϊρίνια).
Εργοτέλης-Καβάλα 2-1 (πρώτο ημίχρονο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: