ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πολωνός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και έχει τραυματιστεί σοβαρά.!!! (video)


Πολύ κακή εξέλιξη είχε η συμμετοχή του Robert Kubica στο Rally Ronde di Andora! Ο Πολωνός είχε έξοδο με το Skoda Fabia που οδηγούσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του που παρότι δεν περιλαμβάνει κίνδυνο για τη ζωή του, θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη συμμετοχή του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1!...
Ο Kubica έτρεχε για πρώτη φορά με αυτοκίνητο της κατηγορίας Super2000 και στo 4ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής διαδρομής ημέρας έχασε τον έλεγχο σε ένα σημείο με ανάποδη κλίση, πέφτοντας όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος σε μία μικρή εκκλησία! Ο 26χρονος είχε τις αισθήσεις του αλλά χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο, σε αντίθεση με το συνοδηγό του, Jakub Gerber, που έγραψε άμεσα στη σελίδα του στο Facebook: «Είμαι καλά». Προφανώς για να καθησυχάσει τους δικούς του ανθρώπους.
Ο Kubica διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Santa Corona και σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Savona News, φέρει πολλαπλά κατάγματα. Ακόμα είναι σαφές πως επικρατεί σύγχυση αλλά όπως μαθαίνουμε, ο Kubica πρέπει να έχει σπάσει τον καρπό του σε δύο σημεία. Επαναλαμβάνουμε πως η φύση του τραυματισμού του δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν και όσο περνάει η ώρα, οι φήμες είναι και πιο ανησυχητικές, μιλούν ακόμα και για συντριπτικά κατάγματα. Στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) περιμένουμε το πρώτο ιατρικό δελτίο για την κατάσταση του.

Περιμένουμε επίσης ανακοίνωση τόσο από τους διοργανωτές όσο και από την ομάδα της Renault που αποδείχθηκε ότι ορθώς δεν ήθελε ο οδηγός της να τρέχει σε ράλι, συνήθεια την οποία έχει αναπτύξει την τελευταία τριετία. Εφόσον επαληθευτούν οι αναφορές, είναι ευνόητο πως επηρεάζεται σημαντικά το πρόγραμμα του και τίθεται σε αμφιβολία ακόμα και η ετοιμότητα του ενόψει της πρεμιέρας του Bahrain στις 13 Μαρτίου. Πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένο πως θα χάσει τις δοκιμές που θα γίνουν 10-13 Φεβρουαρίου στη Jerez.
Νέες αναφορές στον πολωνικό Τύπο μιλούν για τραύματα και στο πόδι, περιέχουν και δηλώσεις του πατέρα του Kubica όπου λέει: «Δεν απειλείται η ζωή του αλλά τα τραύματα του είναι άσχημα».
Τα παραπάνω σημαίνουν πως η Lotus Renault GP καλείται να βρει άμεσα αντικαταστάτη, τουλάχιστον για τη Jerez, με τον Bruno Senna να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων τεσσάρων δοκιμαστών της.
Ήδη έχουμε εντοπίσει μηνύματα συμπαράστασης στο twitter και το facebook από τον Heikki Kovalainen, τη Virgin, τη Team Lotus και τη Force India.
Ευχόμαστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον Πολωνό οδηγό και να επιστρέψει σύντομα στις πίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: