ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πάουλ το χταπόδι έγινε… άγαλμα!!! (video)

Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκαν οι άνθρωποι του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν για να τιμήσουν το Πάουλ το χταπόδι "μέντιουμ" που προέβλεπε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Συγκεκριμένα, το διάσημο μαλάκιο, που μας άφησε… χρόνους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε άγαλμα.
Η "γωνιά του Πάουλ" θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το άγαλμα του Πάουλ, ύψους 1,80 μέτρων, από το οποίο θα προεξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας, από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του χταποδιού, όπως ανέφερε η Τάνια Μούντσιγκ, η εκπρόσωπος του ενυδρείου όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του, δυόμισι χρόνια, ο Πάουλ.
Ο Πάουλ έγινε διεθνώς γνωστός καθώς προέβλεψε όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας στο Μουντιάλ, αλλά και τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό. Σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο μετέδωσαν τις "χρυσές" προβλέψεις του. Μάλιστα οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα (φώτο) και η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της.
Ο Πάουλ είχε γεννηθεί το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και πέθανε από φυσικό θάνατο στις 26 Οκτωβρίου 2010. Έχει ήδη αποκτήσει "διάδοχο", τον Πάουλ Τζούνιορ, ένα γαλλικό χταπόδι που αλιεύτηκε στη Μεσόγειο αλλά ακόμη δεν έχει αποδείξει τις "μαντικές" ικανότητές του
Αφιέρωμα στον... Πάουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: