ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κοζάνη ώρα μηδέν ….Κοζάνη – ΑΕ Ποντίων Κατερίνης 0-1

Όταν παλεύεις για τη σωτηρία, αλλά δεν μπορείς ούτε αυτήν, την ύστατη στιγμή, όχι νίκη, αλλά ούτε ισοπαλία να πάρεις στην έδρα σου κόντρα σε μία ομάδα «στα μέτρα σου», τότε δεν έχεις δικαίωμα να ελπίζεις… 
Όταν δίνεις το παιχνίδι της χρονιάς και ο κόσμος ,σου έχει γυρίσει την πλάτη και παίζεις σ ένα σχεδόν άδειο γήπεδο, τότε δικαίως μπαίνει το ερώτημα , αν αξίζει τον κόπο να παλεύεις μόνος (ομάδα, διοίκηση) για να κρατήσεις την ομάδα στην Γ΄ εθνική η αν πρέπει να την αφήσεις να πέσει κατηγορία και να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν χωρίς μέλλον και όνειρα.
Είναι εύκολο να βρεις αυτή την δύσκολη ώρα το ποιος φταίει και να αρχίσεις να ρίχνεις ευθύνες . Παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση, αλλά και οι λίγοι ηρωικοί φίλαθλοι που έμειναν και στηρίζουν την ομάδα τώρα που η Κοζάνη είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό πρέπει να αφήσουν πίσω τα όποια παράπονα και τις γκρίνιες να δώσουν την μάχη μέχρι τέλους και να μην επιτρέψουν να’ ρθούν πάλι τα "πέτρινα χρόνια" 
Στα αγωνιστικά, μία αγχωμένη και αποκαρδιωτική Κοζάνη ηττήθηκε 2-1από τους Πόντιους Κατερίνης με το φάσμα του υποβιβασμού να πλανάται, πλέον, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.
Μπήκε (υποτίθεται) για να «καθαρίσει» από νωρίς, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητική Η Κοζάνη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες του Βασίλη Παπαδόπουλου δεν μπορούσαν -με τον… ανύπαρκτο τρόπο που αναπτύσσονταν- να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους και να πάρουν το προβάδισμα.  
Αντίθετα, οι Πόντιοι έπαιζαν ήρεμα -δίνοντας πολλές φορές την εντύπωση ότι η κατοχή της μπάλας από την Κοζάνη ήταν… εικονική- και έδειχναν ικανοί να «χτυπήσουν» στην κόντρα.
Δύο τραγικά λάθη της άμυνας των ερυθρολεύκων τα εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο και πήραν το χρυσό γι αυτούς τρίποντο.
Φιλμ του αγώνα
Στο 4’ σέντρα του Τραυλού από αριστερά, η μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, δεν προλαβαίνει ο Κυριακίδης με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 24’ τραγικό λάθος και ασυνεννοησία Δάντση και Βούρα, εκμεταλλεύεται ο Μουρατίδης και με πλασέ από 20 μέτρα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο 26’ η Κοζάνη προσπαθεί να απαντήσει με το Γκόβα να βρίσκει τον Τοπούζη μέσα στην περιοχή διαγώνιο σουτ του τελευταίου, η μπάλα λίγο έξω.
Στο 37’ κόρνερ με τον Κυριακίδη, κεφαλιά δυνατή του Δάντση η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Λαζαρίδη και καταλήγει στα δίχτυα 1-1.
Στο 44’ διαγώνιο σουτ του Μουρατίδη η μπάλα λίγο έξω.
Στο 69’ ο Τρίψας Χ. θα δώσει στον Παπαδόπουλο, αυτός θα επιχειρήσει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λαζαρίδης θα μπλοκάρει.
Στο  79’ ο Τραυλός κι ενώ δείχνει ότι είναι κάτοχος της μπάλας στη γραμμή του κόρνερ κι έξω από τη μεγάλη περιοχή, χάνει τη μπάλα από το Γούλα που θα βγάλει τη σέντρα ο Μουρατίδης θα πεταχτεί και με καρφωτή κεφαλιά θα γράψει το τελικό 1-2.
Στο  93’ σουτ του Κυριακίδη μέσα από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κατευθύνεται μέσα, βρίσκει σε σώματα και καταλήγει κόρνερ. 
Κοζάνη (Παπαδόπουλος): Βούρας, Λάλλος (80’ Βασίλιεβιτς), Τραυλός, Δάντσης, Κάλφας, Παπαδόπουλος Κ., Χαματάι, Κυριακίδης, Τοπούζης (64’ Πελέκας), Γκόβας (50’ Τρίψας Χ.), Μαρκόπουλος. 
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Σταματόπουλος): Λαζαρίδης, Βεϊδαμενίδης, Νάιντος, Φωτιάς (λ.τ. 15’ Γούλας), Παπαγιαννόπουλος, Σαββίδης, Τροΐρης, Λιόλιος, Κομβολίδης (66’ Παπαστεργίου), Κιρτέγος ( 64’ Ελευθεριάδης), Μουρατίδης.
Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δράμπαλος, Στόικος (Κέρκυρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: