ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, αποκάλυψε πως στις επόμενες 10 ημέρες θα γίνει ένα ραντεβού ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ όπου θα κατατεθεί ο φάκελος για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βούρου στο aek365, το γήπεδο μπορεί οριστικά να γίνει στην ιστορική έδρα της Ένωσης δίχως κωλύματα και χρονοτριβές!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Βούρου
-Για τη νομική πλευρά του θέματος: "Σε 10 μέρες το πολύ, ευελπιστώ να γίνει ραντεβού ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΕΚ. Είναι το τελευταίο στάδιο προπαρασκευής. Να συναντηθούμε όλοι με το νομικό επιτελείο προκειμένου να καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο, που πλέον είναι και νομικά ελεγμένος και διατυπωμένος. Το τελευταίο στάδιο που απέμενε για να φτάσουμε στο Υπουργείο, ήταν το σχέδιο να μην παρουσιάζει καμία ατέλεια, όπου κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣτΕ και να δικαιωθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, από νομικής πλευράς είναι πλέον σίγουρο πως το έργο μπορεί να γίνει. Είναι οριστικό. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην περάσει και κάποιος να το προσβάλει. Όμως ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να καθυστερήσει τη διαδικασία, αφού και στο ΣτΕ να φτάσουμε, είμαι αισιόδοξος πως με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και έχουμε συμπεριλάβει, ούτε εκεί θα μπορέσει να απορριφθεί".
-Για το σχέδιο για το νέο γήπεδο: "Το σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται για ένα γήπεδο στολίδι που πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα για τον δήμο. Συνάδει με το περιβάλλον, πράσινο γήπεδο, με την έννοια της περιβαλλοντολογικής προστασίας. Δεν αντιπαρατίθεται σε περιβαλλοντολογικές και χωροταξικές διατάξεις. Αυτό που θέλαμε είναι να μεταφέρουμε το γήπεδο λίγο διαγώνια προς τα μέσα. Να δημιουργήσουμε μία ζώνη περίπου 35 μέτρα προς τα εδώ (σ.σ. Καππαδοκίας), άλλα τόσα μέτρα από την πλευρά της εκκλησίας, να κάνουμε ουσιαστικά κάτι σαν γάμα. Αυτό που θέλουμε, είναι να πάρουμε κάποια λίγα μέτρα (πίσω από την παλιά 21), τα οποία ο δήμος χρησιμοποιεί για τα απορριμματοφόρα του, χωρίς να κόψουμε δέντρα. Θα πρέπει επίσης να τονίσω εδώ πως ο δήμος συνυπογράφει και μάλιστα αιτείται και την κατασκευή γηπέδου, κάτι που είναι πολύ βασικό πλέον. Η συμβολή του Δήμου στην πραγματοποίηση του έργου θα είναι τεράστια".
-Για τα ανταλλάγματα που προσφέρει η ΑΕΚ: "Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε τον χώρο που ζητάμε στο 10πλάσιο, δημιουργούμε έναν κέντρο αναψυχής, έναν πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους, φυτεύουμε εμείς 100-200 δέντρα, όσα χωράει και όλα αυτά θα τα συντηρεί η ΑΕΚ. Δίνουμε και 1100 θέσεις με υπόγειο πάρκινγκ στους κατοίκους. Ένα ακόμα όπλο είναι πως μέσα στον φάκελο συνυπογράφεται πως από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν το 60% θα στελεχωθεί από κατοίκους της περιοχής".
-Για το αν αυτή η εξέλιξη κρύβει ψηφοθηρικούς σκοπούς: "Ας κάνουμε το γήπεδο της ΑΕΚ και ας μην εκλεγώ ποτέ ξανά στη ζωή μου. Έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο και δεν το έχει αντιληφθεί κανείς. Αν θέλαμε να το δούμε ψηφοθηρικά θα μπορούσαμε κάθε βδομάδα να λέμε και κάτι και να γεμίζαμε με λόγια τον κόσμο. Αυτό ναι θα ήταν ψηφοθηρικό. Όχι όμως αυτό που γίνεται τώρα. Εμείς κάνουμε μόνο κινήσεις ουσίας."
-Για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν:
"Αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν. Ποτέ δεν υπάρχει κάτι που να συμφωνεί το 100% του πληθυσμού. Νόμους κάνεις και δεν τους αποδέχονται όλοι. Κυβέρνηση βγαίνει με 40%, το υπόλοιπο 60% τι θέλει; Πλειοψηφικά λειτουργούν τα πράγματα. Δεν ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις;"
-Για τη χρηματοδότηση του έργου: "Υπάρχει ένας κουμπαράς από τους Παππά και Νοτιά και από κάποιες τράπεζες του εξωτερικού που ειδικεύονται σε θέματα αθλητικών υποδομών. Και κάποιες άλλες σημαντικές πηγές χρηματοδότησης που δεν είναι ανακοινώσιμες στην παρούσα φάση. Ξέρω επίσης πως σκέφτονται να τα παρατήσουν οι νυν μέτοχοι. Είναι δύο άνθρωποι που με μηδέν ανταποδοτικότητα έχουν βάλει ένα κάρο λεφτά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Θεωρώ λοιπόν πως είναι η μόνη επιχειρηματική κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω, έστω τα χρήματά τους και βέβαια να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ πράγμα που σίγουρα αποτελεί κάτι τρομερά σημαντικό για κάθε άνθρωπο. Στην χρηματοδότηση θα συνεισφέρει με τους τρόπους που μπορεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η ιδιοκτήτρια του γηπέδου, που συνεργάζεται άψογα με την ΠΑΕ και όλους μας και σίγουρα δικαιούται κάποιες, έστω και μικρές, επιδοτήσεις."
-Για το οικονομικό σκέλος του έργου: "Υπάρχει λοιπόν ένας κουμπαρας για να ξεκινήσει το έργο και είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές στην πορεία που θα θελήσουν να αναμειχθούν σε αυτό το έργο. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στο... κρεβάτι και το γήπεδο είναι ο τεχνητός πνεύμονάς της. Μόνο αυτό μπορεί να την... επαναφέρει και να την φτάσει εκεί όπου ιστορικά της αρμόζει".
-Για τον Σταύρο Αδαμίδη: "Δεν πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Σταύρος θέλει να ολοκληρώσει στον βαθμό που του επιτρέπεται έναν αγώνα που κάνει εδώ και πολύ καιρό. Θέλει να δει τους κόπους του να δικαιώνονται και θα το τρέξει όσο μπορεί και όπως μπορεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: