ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα 10 πιο «κακά» παιδιά του ιταλικού ποδοσφαίρου

Λίστα με τα 10 πιο «κακά» παιδιά του ιταλικού ποδοσφαίρου που έχουν απασχολήσει...
την επικαιρότητα έως τώρα ποικιλοτρόπως έκανε η γνωστή ιστοσελίδα goal.com.
10) Giorgio Chinaglia: Ένα από τα μεγάλα αστέρια της Λάτσιο, αλλά από τους πιο άστατους χαρακτήρες. Είχε επιτεθεί στον προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Ferruccio Valcareggi στον αγώνα με την Αϊτή γιατί διαφώνησε με την απόφασή του να τον κάνει αλλαγή και το ξέσπασμά του στα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από έντονο, αφού προκάλεσε μεγάλες υλικές καταστροφές. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αμερική, αλλά τα προβλήματα για εκείνον συνεχίστηκαν και εκεί.

9) Christian Vieri: Ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς της Ιταλίας στην αυγή της νέας χιλιετίας, αλλά από το Euro του 2004 και μετά άρχισε για εκείνον η «κάτω βόλτα». Οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ δεν είχε διστάσει να δηλώσει πως: «Είμαι πιο πολύ άντρας, απ’ ότι όλοι εσείς μαζί». Είχε εμπλακεί και σε ερωτικά σκάνδαλα με γυναίκες της ιταλικής showbiz όπως η Elisabetta Canalis και η Melissa Satta.

8) Francesco Flachi: Ένα από τα πολλά ταλέντα που η κακή εξωγηπεδική του ζωή δεν τον άφησε να κάνει καριέρα. Το 2006 τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό για παράνομο τζόγο, ενώ ένα χρόνο μετά βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη. Το 2009 επιστρέφει, αλλά εντοπίζεται ξανά θετικός και τιμωρείται με 12 χρόνια αποκλεισμό! Έτσι δόθηκε στην καριέρα του ένα άδοξο τέλος, μιας και πιθανή χρονολογία επιστροφής του στα γήπεδα είναι στα… 47 του χρόνια.

7) Pasquale Bruno: Από τους πιο σκληρούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από την Ιταλία, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Claudio Gentile από την ενεργό δράση. Ο πρώην παίκτης των Juventus, Torino και Lecce, δέχτηκε αρκετές κόκκινες κάρτες στην καριέρα του, ενώ τιμωρήθηκε και με οκτώ αγωνιστικές για επίθεση σε διαιτητή, αλλά και σε κάθε άλλο παίκτη που προσπάθησε να τον σταματήσει! Το ψευδώνυμό του ήταν το «ζώο», ενώ κατά τη θητεία του στην Hearts της Σκωτίας, είχε χτυπήσει αντίπαλο στα νεφρά.

6) Omar Sivori: Έκανε καριέρα στην Juventus και ήταν από τους πιο… θερμόαιμους παίκτες. Συχνά ερχόταν σε συγκρούσεις με αντιπάλους και διαιτητές. Του άρεσε να «ταπεινώνει» τους αντιπάλους με ντρίπλες και διάφορα κόλπα. Τελικά άφησε τους «Bianconeri» μετά από επίθεση που έκανε στον τεχνικό της ομάδας Heriberto Herrera.

5) Marco Materazzi: Ένας από τους πιο αντιπαθητικούς και παρεξηγημένους παράλληλα αμυντικούς. Μέχρι και πριν το 2006 θεωρούνταν ένας ατάλαντος και βίαιος αμυντικός. Αρκετοί από τους αντιπάλους τον μισούν εξαιτίας του θεατρινισμού, τις αγκωνιές και των σκληρών τάκλιν που κάνει. Το 2006 όμως στα γήπεδα της Γερμανίας, ο Μaterazzi έζησε τις τρεις πιο ευτυχισμένες εβδομάδες της ζωής του, αφού αντικατέστησε στην άμυνα τον τραυματία Alessandro Nesta. Στον τελικό του μουντιάλ ανάγκασε τον Ζιντάν να τον χτυπήσει, γιατί έβρισε αισχρά την οικογένειά του, ενώ σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης με το οποίο ο τελικός πήγε στην παράταση και στα πέναλτι. Μάλιστα σκόραρε στην διαδικασία των πέναλτι και βοήθησε να πάρει η ομάδα του το κύπελλο.

4) Mario Balotelli: Αν και είναι μόλις 21 έχει καταφέρει να απασχολήσει και θετικά και αρνητικά τον Τύπο. Έχει ταλέντο, αλλά δεν έχει μυαλό. Αγωνιζόταν στην Inter και δήλωσε οπαδός της Milan, φορώντας παράλληλα και φανέλα της. Δεν άκουγε τον Mourinho στην κοινή τους θητεία στους «nerazzurri», ενώ είχε πετάξει και τη φανέλα του στον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα της Inter με την Barcelona και την επική πρόκριση στον τελικό του Champions League. Πλέον παίζει στην Manchester City και μάλιστα η δική του αποβολή

3) Paolo Di Canio: Έχει καυτό ταμπεραμέντο. Παραχωρήθηκε από την Juventus μετά τον τσακωμό του με τον προπονητή της ομάδας, Giovanni Trapattoni. Στην Αγγλία επιτέθηκε στον διαιτητή Paul Alcock και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο έδαφος, επειδή τον απέβαλε σε αγώνα με την Arsenal. Φόρεσε τη φανέλα της Lazio και πανηγύρισε με φασιστικό τρόπο γκολ του μπροστά στους οργανωμένους.

2) Claudio Gentile: Ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον έχει χαρακτηρίσει «δολοφόνο» μετά το μαρκάρισμά του κατά τη διάρκεια του αγώνα Ιταλία-Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1982. Ο Κέμπες είπε για αυτόν «στην τουαλέτα να πήγαινες θα ερχόταν μαζί». Δεν άφηνε τους επιθετικούς να πάρουν ανάσα.

1) Antonio Cassano: Γεννημένος μια μέρα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982 από την Ιταλία. Περίμεναν από εκείνον να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά δεν τα κατάφερε λόγο του χαρακτήρα του. Δεν τα πηγαίνει καλά με τους προπονητές, μάλιστα στην αυτοβιογραφία του αναφέρει πως έχει βρίσει αρκετές φορές τους προπονητές του. Στον Luciano Spalletti είχε πει: «Δεν προπονείς αυτό΄ςυ τυς ανίκανους στην Udinese. Αυτό δεν είναι το σπίτι σου. Είναι το δικό μου σπίτι». Για τον Fabio Capello είχε πει: «Στην Tarragona είχε αναγκάσει εμένα και τον Ronaldo να «ζεσταινόμαστε» όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να μας βάλει να παίξουμε. Στα αποδυτήρια του είπα: «Είσαι ένα κομμάτι σ… , είσαι πιο ψεύτικος και από τα χρήματα στη Μονόπολη.»
gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: