ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα 18 εκατ. ευρώ σε υπόνομο

Κλεμμένα κοσμήματα, η αξία των οποίων αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, ανακάλυψε η γαλλική αστυνομία κρυμμένα σε αποχετευτικό αγωγό σε προάστιο του Παρισιού. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 19 δαχτυλίδια και τρία ζευγάρια σκουλαρικιών, τα οποία βρίσκονταν σε ένα πλαστικό δοχείο μέσα σε τσιμεντένιο κοίλωμα σε σπίτι στο Σεν Ντενί και είχαν κλαπεί στη μεγάλη ληστεία του κοσμηματοπωλείου «Harry Winston».
Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στην Λεωφόρο Μοντέν, κοντά στο Champs – Elysee. Προσελκύει ευκατάστατους πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως βασιλείς αλλά και κινηματογραφικούς αστέρες του Χόλιγουντ.
Η ληστεία είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ομάδα τεσσάρων ενόπλων είχε αρπάξει κοσμήματα συνολικής αξίας τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ευρώ από το κατάστημα. Μάλισταμ δύο από τους ληστές είχαν μεταμφιεστεί σε γυναίκες.
Η αστυνομία ποτέ δεν σταμάτησε τις έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων συνέλαβε και ανέκρινε 25 άτομα που φέρονται να συνδέονται με την ληστεία, η οποία θεωρείται η σοβαρότερη των τελευταίων ετών στην Γαλλία. Τελικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε εννέα άτομα, σε ένα από τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκε και το σπίτι όπου βρέθηκαν τα κλοπιμαία.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: