ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σπατάλη 182.000 ευρώ για... μανικετόκουμπα!!!

Πόρισμα - φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης... Με χρυσά κουτάλια έτρωγαν οι υπάλληλοι του δήμου, αφού αποκαλύφτηκε ότι σπαταλήθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ σε δημόσιες σχέσεις και περίπου 182.000 ευρώ για αγορά δώρων, μεταξύ των οποίων μανικετόκουμπα, ζώνες, iPhone, λάπτοπ και κάμερες Διασπάθιση δημόσιου χρήματος σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στο δήμο Αθηναίων, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου Γιώργου Καμίνη, οι οποίες προέκυψαν κατόπιν ερευνών και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από ελεγκτικούς μηχανισμούς, τα οικονομικά του δήμου κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, λόγω υπέρμετρης σπατάλης.
Χαρακτηριστικά, μόνο στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "9, 84 fm" για το έτος 2010 ξοδεύτηκαν περίπου 182.000 ευρώ και μάλιστα το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για την αγορά δώρων, μεταξύ των οποίων μανικετόκουμπα, ζώνες, iPhone, λάπτοπ, κάμερες, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές.
Αντίστοιχα, για τη βιτρίνα του δήμου και την ενίσχυση των δημοσίων σχέσεων, εκδηλώσεις, συνέδρια και άλλα δαπανήθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος" την ίδια στιγμή, ο δήμος αντιμετωπίζει χρέη 77 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα δάνεια έφτασαν στα 220 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει το πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας του δήμου.
Συνέπεια της δεινής οικονομικής κατάστασης είναι ο προϋπολογισμός του 2011 να καταρτιστεί στα 818 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένος κατά 172.000 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Έτσι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης υποσχέθηκε δραστικό "μαχαίρι" στις αλόγιστες σπατάλες και τάξη στα οικονομικά, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ερχεται η "δημοτική ενημερότητα"
Μετά την φορολογική ενημερότητα, θεσμοθετείται και η δημοτική ενημερότητα, την οποία θα υποχρεούνται να εκδίδουν όλοι οι δήμοι.
Όσοι δηλαδή πολίτες έχουν χρέη στο δήμο μεγαλύτερα από 300 ευρώ, δεν θα παίρνουν τη δημοτική ενημερότητα και δεν θα μπορούν να συνδιαλλαγούν με το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: