ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (2010-2011)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αφού έλαβε υπ' όψη της:
1.Το καταστατικό της
2.Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, όπως αυτές
ισχύουν κατά την έναρξη του παρόντος Πρωταθλήματος Κυπέλλου
3.Την από 28-2-2011 απόφαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΟ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
την διοργάνωση των αγώνων 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών-περιόδου 2010-2011.

1.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών συμμετέχουν οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ενώσεων που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης. Η συμμετοχή των Κυπελλούχων ομάδων των ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δεύτερη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ για την περίοδο 2010-2011 (για οικονομικούς λόγους) θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Η κοινοποίηση των Κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων πρέπει να γίνει μέχρι 15-3-2011. Η συμμετοχή που υποβάλλεται μετά την λήξη της ως άνω προθεσμίας, δύναται να γίνει δεκτή, εφ' όσον μέχρι την υποβολή της δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων από την ΕΠΟ. Οι ομάδες όπως οφείλουν μαζί με την κοινοποίηση του Κυπελλούχου Σωματείου τους που θα αποστείλουν οι Ε.Π.Σ. (15-3-2011) να καταθέσουν στην ΕΠΟ έγγραφη ΔΗΛΩΣΗ ότι θα συμμετάσχουν στην 2η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών και ότι γνωρίζουν όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν από την παρούσα Προκήρυξη.

2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ε.Π.Ο. από 1-4-2011 μέχρι πέρατος της ποδοσφαιρικής περιόδου και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ) της ΕΠΟ.

3.ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
α) Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος (άρθρο 42 παρ. 3 του ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ).
β) Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
γ) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι Ε.Π.Σ. υποχρεούται: 1.Να υποβάλουν πίνακα των πειθαρχικών ποινών που επεβλήθησαν βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Δ'Εθνικής κατηγορίας μετά την τέλεση κάθε αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών και 2.Να υποβάλλουν στην ΕΠΟ πίνακα ποινών βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ για τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΟ. (άρθρο 39 παρ. 2 του ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ). Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης των τοπικών ΕΠΣ διαχωρίζονται σε εννέα (9) ομίλους και θα συμμετέχουν στους αγώνες της 2ης φάσης ως εξής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Εβρου, ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Ξάνθης, ΕΠΣ Καβάλας, ΕΠΣ Δράμας, ΕΠΣ Σερρών
2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Χαλκιδικής, ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Κιλκίς, ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Πέλλας, ΕΠΣ Φλώρινας
3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Κοζάνης, ΕΠΣ Καστοριάς, ΕΠΣ Γρεβενών, ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ΕΠΣ Κέρκυρας,
4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Πιερίας, ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Τρικάλων, ΕΠΣ Καρδίτσας, ΕΠΣ Φθιώτιδας, ΕΠΣ Θεσσαλίας,
5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ΕΠΣ Αρτας, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ΕΠΣ Ευρυτανίας, ΕΠΣ Φωκίδας, ΕΠΣ Βοιωτίας
6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Αρκαδίας, ΕΠΣ Αργολίδας, ΕΠΣΔΑ, ΕΠΣΑΝΑ, ΕΠΣ Εύβοιας
7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Αχαϊας, ΕΠΣ Κορινθίας
8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Λέσβου, ΕΠΣ Σάμου, ΕΠΣ Χίου, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Κυκλάδων
9ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Ηρακλείου, ΕΠΣ Λασιθίου, ΕΠΣ Ρεθύμνου, ΕΠΣ Χανίων

Τα πιο πάνω Κυπελλούχα Σωματεία των Ενώσεων θα συμμετέχουν στους αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, περιόδου 2010-2011, σε 7 αγωνιστικές. Πιο αναλυτικά:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 6-4-2011
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 20-4-2011
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 4-5-2011
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 11-5-2011
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 18-5-2011
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 25-5-2011
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: (ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) 5-6-2011

Ολοι οι πιο πάνω αγώνες θα καθορισθούν με μία κλήρωση που θα γίνει πριν την έναρξη της 2ης φάσης του Κυπέλλου, η οποία θα καθορίζει τα ζευγάρια και τις τυπικά γηπεδούχες ομάδες.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Ο 1ος, ο 2ος, ο 3ος, ο 4ος, ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 3 αγώνες.
Ο 8ος όμιλος θα δώσει 3 αγώνες και μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.
Ο 9ος όμιλος θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνες.
Σύνολο 24 αγώνες.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Οι νικήτριες ομάδες της 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ θα αγωνισθούν ως εξής:
Ο 1ος, ο 2ος, ο 3ος, ο 4ος, ο 5ος, ο 6ος και ο 7ος όμιλος θα δώσουν 1 αγώνα και μία ομάδα θα εξαιρεθεί και θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα
Ο 8ος και 9ος όμιλος θα δώσουν 2 αγώνες.
Σύνολο 11 αγώνες.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Οι ομάδες που θα προκριθούν από τη 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ θα αγωνισθούν σε 1 αγώνα για κάθε όμιλο.
Σύνολο 9 αγώνες.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Από τις 9 νικήτριες ομάδες όλων των ομίλων της 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ θα κληρωθούν 2 ομάδες που θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ θα εξαιρεθούν οι υπόλοιπες 7 και θα περάσουν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν από την 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (η μία νικήτρια και οι 7 που εξαιρέθηκαν) θα αγωνισθούν σε 4 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ):
Οι 4 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ θα αγωνισθούν σε 2 αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:
Οι νικητές των 2 ημιτελικών αγώνων θα συμμετέχουν στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών. Ο Τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορισθεί με απόφαση της διοργανώτριας.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
α) Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων και το πρόγραμμα των αγώνων ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.
β) Το πρόγραμμα των αγώνων καθορίζει την χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται, καθώς και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου.
Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 43 του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. Η ως άνω κοινοποίηση γίνεται στις οικείες ΕΠΣ και όχι κατ' ιδίαν στα Σωματεία, με την ΕΠΣ να υποχρεούται σε άμεση ειδοποίηση των Σωματείων.

5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν με τα Σωματεία τους στους αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΤΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ περιόδου 2010-2011. Σημειώνουμε ότι δεν ισχύει το άρθρο 19 παρ. 9 του ΚΑΠ που έχει εφαρμογή μόνο στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

6. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων και οι γηπεδούχες ομάδες ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων.

7. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων παρέχεται από την ΕΠΟ μαζί με το πρόγραμμα κάθε αγωνιστικής.

8. ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Για τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες τα έξοδα μετακίνησης του αγώνα τους βαρύνουν τις ίδιες. Τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων θα καλύπτονται:
α) στην 1η, 2η και 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ από τις γηπεδούχες ομάδες και
β) στην 4η, 5η και 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ σύμφωνα με την οικονομική εγκύκλιο (από την εκκαθάριση του αγώνα εξ ημισείας).

9. ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΓΩΝΑ
Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υπόχρεες για την εξόφληση του εξοδολογίου του Παρατηρητή Αγώνα πριν την έναρξη του αγώνα. (ο Παρατηρητής θα παραδίδει το εξοδολόγιο πριν από τον αγώνα στον διαιτητή, ο οποίος θα το δίνει στον εκπρόσωπο της γηπεδούχου ομάδας για την εξόφλησή του).

10. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η οικονομική οργάνωση-διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Ο.

11. ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
1) Το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με τα 30 μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του.
2) Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμονται 30 μετάλλια.
3) Στον διαιτητή και στους επόπτες γραμμών απονέμεται από μία (1) πλακέτα.
4) Ολοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
5) Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχούν σε αυτή την υποχρέωση τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και εφ' όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Σωματείου και της Διοίκησης του κατά τη κρίση της διοργανώτριας επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπεται από το άρθρο 46 Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

12. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α) Η παρούσα αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Ο. Σαν διοργανώτριας και των Σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή.
β) Οι κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ που παίρνουν μέρος στην 2η ΦΑΣΗ εάν οφείλουν σε ΕΠΣ ή στην ΕΠΟ χρήματα, από οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες της δεύτερης φάσης εφ' όσον δεν εξοφληθούν οι οφειλές.
γ) Η οικονομική εγκύκλιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, οι δε διατάξεις αυτής συμπληρώνουν την προκήρυξη αυτή.
δ) Η Ε.Π.Ο. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών της δεύτερης φάσης.

13. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Με την αποδοχή της Προκήρυξης τα Σωματεία και τα φυσικά πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες κ.λ.π.) ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τους Κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα. Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και την Οικονομική εγκύκλιο θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: