ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν ήταν 22 και 23 ετών!!!

Από τους πυροβολισμούς ένας αστυνομικός 23 ετών έπεσε νεκρός ενώ ένας ακόμη μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση με σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη ζωή του και ο δεύτερος αστυνομικός (ηλικίας 22 ετών) λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι δύο, ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος αλλά -ευτυχώς- εκτός κινδύνου.
Τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ γάζωσαν κακοποιοί στον Κηφισό οι οποίοι ήταν ύποπτοι για ληστεία σε περίπτερο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι. Η συμπλοκή σημειώθηκε μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από το Μενίδι μέχρι και την περιοχή του Ρέντη στο ύψος της Λαχαναγοράς.
Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο τζιπ να σταματήσει κι όταν ο οδηγός δεν υπάκουσε, άρχισαν να το καταδιώκουν. Όταν οι κακοποιοί έφτασαν κοντά στο Allou Fun Park, έστριψαν σε ένα στενάκι με χαμηλό φωτισμό, κατέβηκαν από το σκούρο μπλε τζίπ τους μάρκας Volvo και έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς τους οποίους και γάζωσαν με καλάσνικοφ.
Περιπολικά και μοτοσικλετιστές της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει την περιοχή του Ρέντη και "χτενίζουν" την περιοχή. Μετά από έρευνα μάλιστα βρέθηκε στο Ρέντη το τζίπ μέσα στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κι ένα καλάσνικοφ, το οποίο θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για βαλιστική εξέταση.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία είχαν διαπράξει πολλές ληστείες στην περιοχή του Μενιδίου. Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν είναι κλεμμένο από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας και -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- οι δράστες άλλαζαν συχνά τις (πλαστές) πινακίδες του αυτοκινήτου.
Τους τραυματίες αστυνομικούς επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Όθωνας, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα, διέκοψε το δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του Μπεσίρ Αταλάι προκειμένου να μεταβεί στην ελληνική πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα και να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αλλά και για την εξέλιξη της υγείας των τραυματισμένων αστυνομικών.
Σε τηλεφωνική σύνδεση με το δελτίο της ΝΕΤ, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Όθωνα και τον κ. Οικονόμου και δήλωσε συγκλονισμένος κάνοντας λόγο για "κύκλο αίματος που κάποιοι θέλουν να τον συνεχίσουν". Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες να προέρχονται από κύκλους της τρομοκρατίας.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: