ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕΚ - Εθνικός Βατερού 3-2

25-3-11
Πανάξια Κυπελλούχος ΕΠΣ Κοζάνης 2010-11 αναδείχθηκε η Α.Ε. Κοζάνης νικώντας τον περυσινό νικητή του θεσμού Εθνικό Βατερού με 3-2 στον τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.
Α. Ε. Κοζάνης - Κυπελλούχος ΕΠΣ Κοζάνης 2010-11
Η ανοιξιάτικη μέρα βοήθησε στην προσέλευση του κόσμου, ενώ και το παιχνίδι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φιλάθλων που το παρακολούθησαν. Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα απέναντι σε μία ομάδα που διακρίνεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, μία κατηγορία πιο πάνω από τους κιτρινόμαυρους, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της ενώ κι από την πλευρά της είχε μερικές καλές στιγμές επιθετικά. Η ομάδα του Μάκη Μαλούτα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων δύο φορές και κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης για τρίτη φορά στην ιστορία της.
Στο 6' φάουλ του Καραγεώργου βρήκε στο τείχος του Βατερού, η μπάλα κατέληξε στον Ρέββα που από πλάγια αριστερά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Στο 10' κόρνερ του Μετικάνου, βολίδα εν κινήσει του Νίκου Ζηνόβιου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
Στο 13' ο Σαλονικίδης ελίχθηκε από αριστερά και σούταρε διαγώνια αλλά ο Σταύρος Ζηνόβιος μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 18' η ΑΕΚ έκανε το 1-0 από φαλτσαριστό φάουλ του Τσολακίδη από πλάγια δεξιά και κεφαλιά του Βατεριώτη στην καταγωγή Γιώργου Κιουλτζή που πετάχτηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 42' δυνατό σουτ του Καραγεώργου απέκρουσε δύσκολα ο Σ. Ζηνόβιος, νέο σουτ του Σαλονικίδη στην επαναφορά, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βατερού.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός άσκησε αρκετή πίεση στην ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να αμύνονται σθεναρά ενώ προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση όταν τους δινόταν η ευκαιρία.
Στο 52' δυνατό φάουλ του Καραγεώργου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζηνόβιος.
Στο 60' ο Τσολακίδης μπήκε στην περιοχή και έπιασε το δυνατό σουτ, ο Καλλιανίδης απέκρουσε προσωρινά με προβολή και ο Αλέξης Σαλονικίδης με νέο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 65' δυνατό σουτ του Συμελίδη κόντραρε σε αμυντικό για να αποκρούσει δύσκολα ο Πεχλιβανίδης.
Στο 68' μπάσιμο και δυνατό σουτ του Κουτούλα απέκρουσε θεαματικά ο Πεχλιβανίδης σε κόρνερ.
Στο 70' δυνατό σουτ του Νάννου απέκρουσε ο Πεχλιβανίδης ενώ ο Κιουλτζής απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ πριν προλάβουν οι παίκτες του Βατερού να προωθήσουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 80' ο Εθνικός μείωσε σε 2-1 όταν από σέντρα του Γ. Κιβρακίδη από αριστερά πετάχτηκε ο Νίκος Ζηνόβιος και με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 86' από κόρνερ του Μετικάνου ο Νάννος έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Αραγιά να αποκρούει σωτήρια με κεφαλιά πάνω στη γραμμή.
Στο 89' αντεπίθεση της ΑΕΚ με τον νεοεισελθόντα Χαϊντούτη να κάνει εξαιρετικό μπάσιμο από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή να δίνει τη μπάλα στον Χρήστο Καραγεώργο που με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1.
Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτυ σε πέσιμο του Νάννου από μαρκάρισμα του Ρηνιώτη μέσα στην περιοχή, με τον Νίκο Ζηνόβιο να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το 3-2.
Με τη σέντρα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, για να ακολουθήσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί των κιτρινόμαυρων που είδαν τις προσπάθειες μιας χρονιάς να δικαιώνονται με την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Στη συνέχεια η ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κοζάνης στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας με τον πρώτο γύρο να είναι προγραμματισμένος για τις 6-4-11.
ΑΕΚ (Μαλούτας): Πεχλιβανίδης, Γκάλιος, Ρηνιώτης, Παλόγλου, Αραγιάς, Τσολακίδης, Χιντ, Κιουλτζής, Σαλονικίδης (74' Π. Ζάμπακας), Καραγεώργος (89' Ποσινακίδης), Ρέββας (82' Χαϊντούτης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ (Γεωργιάδης): Σ. Ζηνόβιος, Σαριόγλου (67' Γ. Κιβρακίδης), Ν. Γκαραγκούνης, Παλάντζας (46' Κουτούλας), Καλλιανίδης, Συμελίδης, Κ. Κιβρακίδης, Μετικάνος, Ν. Ζηνόβιος, Νάννος, Τσαλίδης.
Διαιτητές: Κοεμτζίδης, Γεωργιάδης, Ξενακίδης, Ζούγρας. 
Δείτε εδώ βίντεο από τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ - Εθνικός Βατερού 3-2
Δείτε εδώ φωτογραφίες από το γλέντι. 

http://www.aekozanis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: