ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ: Χαλάει τις επόμενες μέρες Δείτε τον καιρό του τριημέρου

Ενίσχυση των ισχυρών ανέμων, νέα πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές βροχοπτώσεις προβλέπει για... τις επόμενες μέρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που ωστόσο εκτιμά ότι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα υπάρξει σημαντική βελτίωση και όσοι εκδράμουν από τις πόλεις θα συναντήσουν ιδανικές συνθήκες.
Αναλυτικά, για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη δυτική, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στα ορεινά θα πέσει λίγο χιόνι, ενώ από το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο, τοπικά, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Tην Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και γενικευμένη βελτίωση. Τις πρωινές ώρες μόνο θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως και αυτοί θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Έτσι, η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με ιδανικές συνθήκες, όπως και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Όσοι τυχεροί έχουν τη δυνατότητα για μικρές αποδράσεις, από πλευράς καιρού δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Τουναντίον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: