ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το αδιέξοδο του μνημονίου σε απλούς ετήσιους πίνακες

Επειδή οι αριθμοί πολλές φορές λένε μεγάλες αλήθειες, καλό είναι να γνωρίζουμε και τι αναφέρει (σε αριθμούς) το μνημόνιο που υπέγραψαν ο Γιώργος και η παρέα του και έθεσαν την χώρα υπό ομηρεία, αφού πρώτα απείλησαν -με την βοήθεια των μεγαλοκαναλαρχών και των κομματικών φυλλάδων τους- τους Έλληνες πολίτες πως δεν υπάρχουν λύσεις και έρχεται μεγάλη φτώχεια...Επειδή, λοιπόν, έχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις ανοησίες (ή παπαρολογίες επί το λαϊκότερον), από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια και τον παραπληροφορημένο κόσμο σε καφενεία και πλατείες, θεώρησα σωστό πως πρέπει να γίνει γνωστό και απολύτως κατανοητό το σημείο στο οποίο σήμερα βρισκόμαστε και στο σημείο που αύριο θέλουν να μας... βάλουν. Κι αυτό, επειδή κανένας -μα κανένας- δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.
Ο Πίνακας αυτός αναφέρει ένα προς ένα τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Οτιδήποτε άλλο ακούτε είναι προπαγανδιστικές αηδίες που σκοπό έχουν να επιβάλουν ένα κλίμα τρόμου, προκειμένου σαν πειθήνια (και κατατρομαγμένα) πρόβατα, να μπούμε χωρίς αντιδράσεις στο σφαγείο...
Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5.800 εκατομύρια (5,8 δισ. ευρώ) μόνο, παρά τις τεράστιες εισπρακτικές βουτιές που κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου στα οικονομικά όλων μας.




Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011.
Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε.
Αν δεν καταλάβατε ακόμα, το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομύρια (9,65 δισ. ευρώ), δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010... Με απλά λόγια, το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011.
Για δείτε:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών: 400 εκατομύρια
Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη: 500 εκατομύρια.
Και μετά από αυτά έρχεται το 2012.


Πάρτε και το 2012... να το έχετε.
Ζείτε ακόμα; Μάλλον έχετε γερές αντοχές!
Για δείτε τι λέει για το 2012.
Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!
Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
Ανάπτυξη θέλετε;
Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων: 500 εκατομύρια.
Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα: 900 εκατομύρια!
Αντέχετε;;
Ε, πάρτε και το 2013
Βλέπετε τι λέει;
ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ: 4.200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!
Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει; Δεν πειράζει. Θα μπει και φόρος για το οξυγόνο που αναπνέουμε. Ίσως να φορολογηθεί και το νερό της βροχής (ελπίζω να μην βάζω ιδέες στα σάπια μυαλά του υπουργείου Οικονομικών).Υπομονή.Εσεις οι 500.000 Ελληνες που θα έχετε καταφέρει να ζείτε μέχρι το τέλος του 2013 ευελπιστώντας πως ο Γιώργος σας έλεγε την αλήθεια ότι το 2013 τελειώνουν όλα, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το... 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα.
Πάρτε και το 2014.

Προσέξτε τώρα.
Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4.700 εκατομυρίων!!! Με απλά λόγια, μέχρι το 2014 θα πρέπει να εξοικονομηθούν 30 δισ. ευρώ και με μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα εξοικονομούνται μόνο 5,8 δισ. ευρώ...Από σήμερα λοιπόν ό,τι μακακία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε ολόκληρο το νόμο (που υπογράφθηκε παράνομα ως νομοσχέδιο ενώ θα έπρεπε να περάσει από τη Βουλή ως Διεθνής Συμφωνία, αλλά τότε θα απαιτούνταν 180 ψήφοι και όχι 150...), αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!
Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15άχρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ ή την ποσόστωση των ναυτικών στο "Ζενίθ", κρύβοντας με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό μνημονιακό σύνολο.
Ε, λοιπόν, όσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν ή είναι βλάκες ή και τα δύο.
Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη αγοράσει σπίτια σε ξένες χώρες και έχουν ήδη εγγράψει τα παιδιά τους σε εκεί ιδιωτικά σχολεία...
Αντε καληνύχτα, καρντάσια.
Πηγή: kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: