ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Βρήκε θησαυρό και το παρέδωσε στην Αστυνομία!!!

Μια σπάνια περίπτωση ακεραιότητας και εντιμότητας που αποκαλύφθηκε... στην Κέρκυρα αποδεικνύει ότι, ακόμη και σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, κάποιοι δεν χάνουν την ανθρωπιά τους! Το μάθημα ηθικής έδωσε ένας 52χρονος που, αν και βρήκε έναν πραγματικό θησαυρό, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τον κρατήσει!
Η νάιλον σακούλα που βρέθηκε στον δρόμο του καθώς περπατούσε στα Κανάλια Κέρκυρας, ήταν λες και έπεσε από τον… ουρανό! Μέσα υπήρχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα, χρυσές λίρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μια ονομαστική τραπεζική επιταγή! «Θείο δώρο», θα σκεφτόταν οποιοσδήποτε… Όχι, όμως, ο συγκεκριμένος που τηλεφώνησε αμέσως στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και παρέδωσε την σακούλα στο πλήρωμα του περιπολικού που του έστειλαν!

Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης κατέφυγε αγχωμένος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού για να δηλώσει την απώλεια. Ήταν ένας 51χρονος που περιέγραψε με ακρίβεια όσα υπήρχαν μέσα στην σακούλα και διηγήθηκε ότι την είχε τοποθετήσει στο βαλιτσάκι της μοτοσικλέτας του, αλλά του έπεσε χωρίς να το αντιληφθεί όταν η μηχανή ανατράπηκε και ο ίδιος έπεσε στο έδαφος! Η σακούλα και το περιεχόμενό της του αποδόθηκαν, αλλά δεν έγινε γνωστό αν ευχαρίστησε τον σωτήρα του για την τιμιότητά του…

1 σχόλιο:

Kafros είπε...

Κάποιοι θα τον πουν μαλάκα… εγώ όχι,είναι πανέξυπνος ο κωλόφαρδος θα τσιμπήσει τα εύρετρα!!!!!!!!!