ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΔΟΞΑ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΒΕΤΖΗ

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF) με αποκλεισμό δύο ετών καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.
Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Ωστόσο το περασμένο φθινόπωρο η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν επέστρεψε στην ενεργό δράση και τότε η IAAF, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι το όνομα της Δεβετζή είναι στη λίστα της ΙΑΑF με τους πρόσφατα τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.
Φυσικά η ελληνική ομοσπονδία δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για να χειριστεί το θέμα και απλώς ενημερώθηκε ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει ποινή αποκλεισμού.
www.psema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: