ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα!

Τον φάγαμε και τον Φλεβάρη, μπήκαμε σήμερα στον Μάρτη, "Καλό Μήνα", που ως γνωστόν είναι...γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Κατά συνέπεια, ο χειμώνας (που είναι αλήθεια ότι δεν ήρθε στην... ώρα του) παίρνει παράταση και κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Μάλιστα, θα υπάρξει τέτοια επιδείνωση του καιρού, που δεν αποκλείεται να πετάξουμε χαρταετό με... χιόνια.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών και νέα επιδείνωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας. Μάλιστα, την Πέμπτη οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ τοπικά, γυρνώντας σε νοτιάδες στο Ιόνιο και βορειάδες στο Αιγαίο. Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι και έντονες τοπικές βροχοπτώσεις, αλλά και σφοδρές χιονοπτώσεις σε υψηλότερα υψόμετρα της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.
Πρόσκαιρη βελτίωση θα υπάρξει από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή, ωστόσο από το βράδυ της συγκεκριμένης ημέρας αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κάθετη πτώση του υδραργύρου, θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που αυτήν την στιγμή κάνουν οι μετεωρολόγοι, την Καθαρά Δευτέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Αυτό σημαίνει ότι χαρταετό θα πετάξετε, αφού θα έχει αέρα, με κίνδυνο ωστόσο να σπάσει ο σπάγκος την ώρα που θα αμολάτε καλούμπα και να φύγει στον ουρανό. Μάλιστα, ενδέχεται το τοπίο γύρω σας να είναι... κατάλευκο, αν και ασφαλείς προβλέψεις θα μπορούν να γίνουν από τα μέσα της εβδομάδας και μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: