ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ισπανική λίστα του Βαλβέρδε

Η απόκτηση ενός μέσου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του ...Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει της νέας χρονιάς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δημιουργήσει μια λίστα από στόχους στην ισπανική αγορά, τους οποίους θα συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην επικείμενη συνάντησή τους και ανάλογα θα κινηθεί. «Μην δώσουμε δικαιώματα» είπε ο Ισπανός προπονητής στους παίκτες των «ερυθρολεύκων».
Οι προτάσεις για παίκτες από όλον τον κόσμο φτάνουν «βροχή» στα γραφεία του Ολυμπιακού, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτές. Ο προπονητής των Πειραιωτών έχει προσδιορίσει τους δικούς του στόχους και βάσει των επιλογών του αναμένεται να κινηθεί. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, ο οποίος θα αποτελέσει δίδυμο με τον Πάρντο για την επόμενη σεζόν, με τη μεταγραφή ενός μέσου να ακολουθεί, από τη στιγμή που ο Ιμπαγάσα δεν μπορεί να βγάλει μία ολόκληρη χρονιά μόνος του, αλλά και με την πιθανή παραχώρηση του Ντουντού.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζει ο Βαλβέρδε και πολύ δύσκολα θα …πέσει έξω σε κάποια από τις επιλογές του. Πιο συγκεκριμένα, στις επιλογές του 47χρονου τεχνικού βρίσκονται οι:
-Φερνάντο Γκάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, αν και είναι αρκετά ακριβός.
-Μπόρχα Βαλέρο της Βιγιαρεάλ (παίζει δανεικός στη Γουέστ Μπρομ), τον οποίο ήθελε από το 2008 ο Βαλβέρδε
-Ρομαρίκ και Ζοκορά από τη Σεβίλλη. Οι δύο χαφ των Ανδαλουσιανών παραχωρούνται από την ομάδα τους, όπως και ο Ρενάτο, ο οποίος αγωνίζεται και στα δεξιά.
-Νταβίντ Αλμπέλδα, που μένει ελεύθερος από τη Βαλένθια, αν και τα 34 χρόνια που κουβαλά αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.
-Τζαβάντ Νεκουνάμ. Τον Ιρανό μέσο ήθελε ο Ολυμπιακός και στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, όμως δεν επιχείρησε να τον πάρει.
-Χαβιέρ Ματίγια από τη Βιγιαρεάλ. Τον 23χρονο χαφ ξέρει πολύ καλά ο Βαλβέρδε και εξετάζεται η περίπτωσή του ως δανεικού.

-Λαουτάρο Ακόστα της Σεβίλλης, ο οποίος επίσης ενδιαφέρει ως δανεικός.

-Σίσκο της Λεβάντε, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.
-Χεφρέν από την Μπαρτσελόνα. Τον 23χρονο πλάγιο επιθετικό θέλουν να δώσουν δανεικό οι «μπλαουγκράνα» αν και υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες ακόμα και για την απόκτησή του, γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την περίπτωσή του.
Εκτός της ισπανικής αγοράς, υπάρχει πάντα και ο Κάρλος Σάντσες, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο στόχο, όπως και ο Αμαλφιτανό από το γαλλικό πρωτάθλημα. Σε όλους αυτούς προστέθηκε για άλλη μια φορά ο Γκατούζο, με τα ιταλικά δημοσιεύματα να τονίζουν ότι ο μάνατζερ του μέσου της Μίλαν θα βρεθεί στην Ελλάδα για να μιλήσει με τους διοικούντες τους Πειραιώτες.

«Μην δώσουμε δικαιώματα»
Την προσοχή στους παίκτες του επέστησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει του αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Καβάλα στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός είχε δώσει πενθήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για να τους επιβραβεύσει για την εμφατική τους νίκη επί της ΑΕΚ και επ’ ευκαιρίας της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων, αλλά δεν θέλει να δει σημάδια χαλάρωσης στην ομάδα.
« Θέλω να προσέξετε πολύ, παρ' όλο που τελειώσαμε το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλους τρεις αγώνες. Θέλω να προσέξουμε όλοι πολύ τη συμπεριφορά μας, τον τρόπο ζωής μας, τις δηλώσεις μας, για να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα» τους επεσήμανε στην πρώτη προπόνηση μετά τη ρεπό, προσθέτοντας: «Μπορεί να είμαστε πρωταθλητές, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος όπως και πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Με την ίδια σοβαρότητα, δύναμη, γιατί στόχος είναι οι τρεις νίκες και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα καλά. Λένε ότι όταν παίρνεις το πρωτάθλημα και πετυχαίνεις τον στόχο σου χαλαρώνεις, αλλά δεν θέλουμε να γίνει αυτό σε εμάς. Θέλουμε να παίξουμε όπως παίζαμε πριν από το ματς με την ΑΕΚ, με την ίδια σοβαρότητα, την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος».
sport-fm

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλό μήνα Απρίλη απο αυριο.
Να έχουμε έναν υπέροχο ανοιξιάτικο μήνα
γεμάτο χρώματα κι αρώματα λουλουδιών!
Ενα μήνα με διάθεση χαρούμενη και σκέψεις αισιόδοξες!!!