ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Θετικές εξελίξεις για το κτιριακό ζήτημα της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ελευθέριο Οικονόμου είχε την Τετάρτη 23-3-2011 ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.
Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον κ. Οικονόμου για τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά την παραχώρηση του κτιρίου "ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ", για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η αστυνομία.
Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί Τμήμα Μεταγωγών κοντά στις φυλακές Φελλίου και να ενισχυθεί η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών.
Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε τον Βουλευτή του Ν. Γρεβενών για την πρωτοβουλία του και τις ενέργειες του για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών. Όπως ανέφερε, είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Βάϊο Χόνδρο και ότι την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στα Γρεβενά κλιμάκιο τεχνικών της Αστυνομίας, για να καταγράψει τις εργασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση του κτιρίου του ΚΕΓΕ - ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και του κτιρίου της Αστυνομίας στους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών.
Θα δοθεί, όπως τόνισε, άμεση προτεραιότητα στην ανακαίνιση και των δύο κτιρίων και θα δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατόν η μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, η καλύτερη δυνατή αστυνόμευση των φυλακών Φελλίου και η ασφάλεια των μεταγωγών των κρατουμένων.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: "έχουμε πλήρη γνώση των συνθηκών του καταστήματος κράτησης Φελλίου και των κινδύνων της μεταγωγής των κρατουμένων και θα εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αστυνόμευσης της περιοχής".
Σε ότι αφορά τη Σχολή Αστυφυλάκων, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα ότι έχουν απελευθερωθεί οι ανάλογες πιστώσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου κτιρίου και ότι η ενδυνάμωση της Σχολής εξαρτάται από τον αριθμό των προσλήψεων που θα εγκρίνουν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: