ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Υπερβολική, άτοπη και άστοχη» η τοποθέτηση Μπιτσαξή, σύμφωνα με την Λίγκα!!!

«Όχι στη μετακίνηση ευθυνών»
Δεν άργησε η απάντηση της Σούπερ Λίγκας στην πρόταση της γγΑ να αναλάβει η ΕΠΟ την διοργάνωση του πρωταθλήματος. 
Η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «υπερβολική, άτοπη και άστοχη» την τοποθέτηση του Πάνου Μπιτσαξή.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο τα οποία «αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων» και την Τρίτη 15 Μαρτίου συγκαλεί έκτακτο ΔΣ, με θέμα τα μέτρα που θα λάβει.
Το μεσημέρι είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΓΓΑ, στην οποία αποκαλούσε ακατάλληλα να διοργανώσει το πρωτάθλημα την Σούπερ Λίγκα και καλούσε την ΕΠΟ να το αναλάβει αυτή. Διαβάστε περισσότερα εδώ…
Στη συνέχεια η ΕΠΟ απάντησε την πρόταση της γγΑ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την πρόταση, αρκεί να έχει την αμέριστη βοήθεια των αρχών. Διαβάστε εδώ περισσότερα…

Αναφέρει η ανακοίνωση:
Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ειδικότερα την τοποθέτησή του ότι η Super League “είναι ακατάλληλη να διοργανώσει Πρωτάθλημα”, θεωρούμε σημαντικό να τονισθούν τα ακόλουθα:
Η διοργάνωση ενός Πρωταθλήματος περιλαμβάνει σειρά δράσεων και ενεργειών, από την πλευρά της Super League, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, όπως είναι η Ε.Π.Ο. για θέματα διαιτησίας, θέσπισης Κανονισμών και εφαρμογές Πειθαρχικού Δικαίου, η Αστυνομία για την διασφάλιση της έννομης τάξης και η Πολιτεία για την εξασφάλιση ικανών συνθηκών στα περισσότερα γήπεδα ιδιοκτησίας της που χρησιμοποιούνται για τους αγώνες Πρωταθλήματος καθώς και για την γενική τήρηση των λοιπών κανόνων ευνομίας που οφείλουν να εφαρμόζονται.
Χωρίς προσπάθεια αποποίησης του μεριδίου ευθύνης που τυχόν αντιστοιχεί στη Super League, θεωρούμε αν μη τι άλλο υπερβολικό, άτοπο και άστοχο να χαρακτηρίζεται η διοργανώτρια “ακατάλληλη” όταν πολλά από τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και προσφάτως έχουν δώσει δικαίωμα για συστηματική στοχοποίηση του, αποτελούν θεσμική ευθύνη τρίτων.
Στην παρούσα φάση το ουσιώδες δεν είναι η προσπάθεια αποποίησης ή μετακίνησης ευθυνών και αρμοδιοτήτων, αλλά η κοινή προσέγγιση όλων των μερών σε μια ειλικρινή πορεία ώστε να βρεθούν λύσεις.
Για το λόγο αυτό, η Super League έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για την Τρίτη 15/03/2011.
Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: