ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Μνημόνιο» οικονομικής ασφυξίας στη Δ Εθνική

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ 53.625 ΕΥΡΩ
Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από την συνάντηση που είχε η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Δ Εθνικής με τον Γ.Γ.Α. Πάνο Μπιτσαξή, παρουσία μάλιστα και του προέδρου της ΕΠΟ και σαν προάγγελος του τι θα επακολουθήσει και στην συνάντηση της Τετάρτης με τον κ. Πιλάβιο, ήρθαν οι νέες εξοντωτικές τιμωρίες από την κατά τα άλλα αμερόληπτη πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας η οποία επέβαλε συνολικό πρόστιμο 53.625 ευρώ σε ομάδες της Δ Εθνικής, φέρνοντας στα πρόθυρα της αποχώρησης τουλάχιστον ακόμη δέκα σωματεία τα οποία σίγουρα δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτά τα απίστευτου ύψους πρόστιμα.
Το ρεκόρ καταρρίφθηκε σ’ ένα παιχνίδι, Φωστήρας – Αιολικός, όπου οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν μα 10.000 ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 7.500 ευρώ στους φιλοξενούμενους λες και είχαμε σύρραξη τύπου Αιγύπτου ή Λιβύης.
Σ’ ότι αφορά τις ομάδες του Βορρά, ο Απόλλων Καλαμαριάς τιμωρήθηκε με 2.500 ευρώ πρόστιμο (θα κάνει έφεση!) για ρίψη πλαστικών μπουκαλιών στον αγώνα μέσα στα Κουφάλια, την στιγμή μάλιστα που ομάδα του ίδιου ομίλου για πετροπόλεμο, άνοιγμα κεφαλιών και μάχες με τα ΜΑΤ, τιμωρήθηκε μόνο με 3.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων μετά από έφεση. Φαίνεται όμως ότι τα μπουκάλια είχαν ετικέτα από εταιρία εμφιαλωμένων νερών της Καλαμαριάς.
Επίσης τιμωρήθηκε ο παράγοντας του ΠΑΟ Διοικητηρίου Μάριος Χατζηαντωνίου (αγώνας με Μουδανιά) με 2.500 ευρώ πρόστιμο και δύο (2) μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κατερίνης Γιάννης Μουταφίδης με 2.500 ευρώ πρόστιμο και τρεις (3) μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων και τέλος ο βοηθός προπονητή του Μακεδονικού Σιάτιστας, Ναούμ Τσιαούσης, με πρόστιμο 2.500 ευρώ και δύο (2) μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.
Το άκρον άωτον της αναλγησίας της ΕΠΟ είναι όμως άλλο. Επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ σε κάθε μία ομάδα, Θύελλα Ελεούσας και Απόλλων Πάργας, γιατί αποχώρησαν από το πρωτάθλημα του 5ου ομίλου της κατηγορίας, καθώς δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα συντήρησης των ομάδων σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν επιχορηγείται ούτε από την Πολιτεία. Θα ακολουθήσει ποινή 1.500 ευρώ άλλες δύο φορές για τις ομάδες αυτές μέχρι να αποβληθούν οριστικά. Το ίδιο πρόστιμο περιμένει και τον Εχίνο Σπορ ο οποίος μόλις προχθές δήλωσε παραίτηση από το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου.
Αυτά και άλλα πολλά αναμένεται να θέσουν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, οι εκπρόσωποι των ομάδων την Τετάρτη, όπου ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν θα δούμε αν θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αποχή, έχοντας πρόθεση να δημοσιευτεί όχι μόνο στα Ελληνικά Μ. Μ. Ε., αλλά και ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η απόφασή τους αυτή.

http://fotisbazakas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: