ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μίκι Ρούνεϊ: “Με κακοποιούσε ο θετός γιος μου”

Έσπασε τη σιωπή του ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ. “Υπήρξα θύμα κακοποίησης από τον θετό μου γιο”. 
Το βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν το δράμα του γνωστού ηθοποιού.
Επί σειρά ετών υπήρξε θύµα κακοποίησης από τον θετό γιο του. Οµως ο Μίκι Ρούνεϊ, ο βετεράνος αµερικανός ηθοποιός που έγραψε ιστορία στον κινηµατογράφο ως παιδί-θαύµα τις δεκαετίες ‘30 και ‘40, έλυσε τη σιωπή του και κάλεσε όλους τους ηλικιωµένους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Εάν συνέβη σε µένα, µπορεί να συµβεί στον οποιοδήποτε», τόνισε ο 90χρονος ηθοποιός σε µια εκ βαθέων µαρτυρία στην Ειδική Επιτροπή του Κογκρέσου για το Γήρας.

Με την κατηγορία ότι τον τροµοκρατούσε, ότι έπαιρνε και κακοδιαχειριζόταν τα χρήµατά του, ότι δεν του επέτρεπε την πρόσβαση στο email του, αλλά και ότι του στερούσε φάρµακα και τρόφιµα, ο Ρούνεϊ κινήθηκε δικαστικά εναντίον τού θετού γιου του Κρίστοφερ Αµπερ, προσκοµίζοντας για τα λεγόµενά του αποδεικτικά στοιχεία.
«Εκανε κατάχρηση των χρηµάτων µου. Και όταν ζητούσα πληροφορίες, αρνιόταν να µε ενηµερώσει», είπε ενώπιον της επιτροπής. «Ηµουν κυριολεκτικά ανήµπορος», εξοµολογήθηκε εξηγώντας ότι τόσα χρόνια υπέφερε µέσα στη σιωπή του επειδή δεν µπορούσε να βρει το κουράγιο να αναζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόταν.

Αφότου κατέθεσε το προσωπικό του µαρτύριο, ο Ρούνεϊ απευθύνθηκε σε όλους τους ηλικιωµένους που έχουν πέσει θύµατα κακοποίησης και τους συµβούλευσε να βγουν και να µιλήσουν ανοιχτά για το πρόβληµά τους.
«Σας παρακαλώ, για εσάς,αλλά και για να πάψει ο φαύλος κύκλος της κακοποίησης, µην σιωπήσετε άλλο», είπε σε τόνο δραµατικό. Τελικά, ο Ρούνεϊ, που την εποχή της δόξας τους πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες ως Αντι Χάρντι, έπαιξε δίπλα στη λαµπερή Τζούντι Γκάρλαντ και απασχόλησε πολλάκις τα µίντια µε τους οκτώ γάµους του – µία από τις σύντοµες συζύγους του και η Αβα Γκάρντνερ προτού γίνει διάσηµη – δικαιώθηκε. Το δικαστήριο τού αναγνώρισε κάθε δικαίωµα να διαχειρίζεται µόνος του τις υποθέσεις του και επέβαλε στον θετό γιο του να παραµένει σε απόσταση τουλάχιστον 100 µέτρων από τον πατέρα του και το σπίτι του. Ορµώµενος από την εµπειρία του, ο 90χρονος αστέρας του Χόλιγουντ πρότεινε επίσης ενώπιον της Επιτροπής να επιβάλει µε πολύ µεγαλύτερη αυστηρότητα τους νόµους που αφορούν την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία.
Σύµφωνα µε έρευνα που διεξήγαγε το Γραφείο Υπευθυνότητας της Αµερικανικής Κυβέρνησης (GAO), η οποία παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κογκρέσου και αφορά το έτος 2009, περίπου το14% των ηλικιωµένων Αµερικανών,βίωσαν κάποιου είδους κακοποίησης την εξεταζόµενη περίοδο. Ως κακοποίηση νοείται οποιαδήποτε οικονοµική εκµετάλλευση, σωµατική βλάβη ή αµέλεια.
newsit

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!!ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!