ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε μπαράζ κατασχέσεων σε όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

- Πρώτα θύματα 300 προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ
- Οι κατασχέσεις θα επεκταθούν στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και στις εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού
- ''Αγρίεψε'' το υπουργείο Οικονομικών λόγω της απελπιστικής υστέρησης στα έσοδα
''Χέρι'' στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και των προμηθευτών τους βάζει το υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με την ''Ημερησία'' ξεκίνησε ήδη κατασχέσεις στα χέρια τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο.
Πρώτα θύματα της νέας πρακτικής του Δημοσίου, είναι 300 προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ με ληξιπρόθεσμα χρέη.
Από τις αρμόδιες εφορίες επιδόθηκαν κατασχετήρια στα χρήματα που αυτοί περιμένουν να πάρουν από τους μεγάλους πελάτες τους, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.
Το χειρότερο όμως είναι πως με κατασχέσεις απειλούνται και άλλοι τομείς της λιανικής όπως, για παράδειγμα, οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και οι εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι περισσότεροι από τους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ δεν είναι μεγάλες επιχειρήσεις αν και ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες μεγάλες εταιρείες όπως μονάδες παραγωγής κρέατος και πουλερικών, αλλά μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με μη τυποποιημένα τρόφιμα.
Την μέθοδο των κατασχέσεων χρησιμοποιεί ως ύστατο μέσο το υπουργείο Οικονομικών, απέναντι σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο, με στόχο να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ και για να αναπληρώσει την υστέρηση των εσόδων.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: