ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ξιφασκία διατηρεί ζωντανό τον αθλητισμό και τον τουρισμό

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όποιος βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας, έζησε μερικές ανεπανάληπτες στιγμές έντασης, πάθους, συγκίνησης, χαράς, αλλά και λύπης… Δηλαδή όλων των συναισθημάτων που αποδίδει ο αθλητισμός. Ο υγιής αθλητισμός.
Αυτή τη στιγμή, σε μια περιοχή που νοσεί αθλητικά, η ξιφασκία αποτελεί το φάρμακο που τείνει να γιατρέψει πολλούς «ασθενείς». Πρώτα από όλα, γίναμε μάρτυρες μπροστά σε πολλά νέα παιδιά της Φλώρινας, που ζουν και αναπνέουν για να ανέβουν στην πίστα της ξιφασκίας και να δώσουν όλο τον καλό τους εαυτό, για να φτάσουν στην επιτυχία. Βγάζουν έντονα συναισθήματα, μαθαίνουν να έχουν υπομονή, τακτική, βάζοντας στόχους και πάνω από όλα… να χαίρονται αυτό που κάνουν. Ακόμα και στην ήττα, βγάζουν την μάσκα τους και δίνουν το χέρι στον καλύτερο… Αυτό λέγεται ευγενής άμιλλα, που μόνο η ξιφασκία έχει τη δυνατότητα να διδάξει, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, που ο κόσμος έχει απομονωθεί στο εγώ του και τις προσωπικές του ανάγκες.
Μέσα από την ξιφασκία, εκτός από το ήθος και τα ιδανικά που προσφέρει ο υγιής αθλητισμός, έχουμε δει στην πόλη της Φλώρινας ανθρώπους που έχουν έρθει από την Αθήνα, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη, την Γερμανία, την Σερβία, την Κούβα κλπ… Με λίγα λόγια η ξιφασκία έχει γίνει ο καλύτερος κράχτης – μαγνήτης τουρισμού, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο, με τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα, τα καλοκαιρινά camp και τις διάφορες διοργανώσεις, που με τόση πίστη οργανώνονται.
Μια ακριτική περιοχή που έχει απομονωθεί από τους «μεγάλους» των κέντρων αποφάσεων, έχει μία υπέροχη πηγή αθλητισμού και τουρισμού, την οποία όλοι μας πρέπει να προστατέψουμε να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς να προοδεύει και να συνεχίζει το θαυμαστό έργο της, με ταπεινότητα και οραματισμό.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους βρίσκονται γύρω και πίσω από αυτό το άθλημα, που η άνθισή του, δίνει ελπίδες ζωής και χαράς σε πολλά παιδιά της πόλης, με την ευχή να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και ταπεινότητα το θαυμαστό έργο τους।
(Άρθρο "Στα ίσια" Του Γιώργου Βίτκα)
http://matiestaspor.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: