ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παγετός και χιόνια στα νησιά η πρόβλεψη του καιρού για την Πέμπτη!

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση.
Εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεταιγενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 (-06) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-03) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-04) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση του καιρού αρχικά στη δυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (- 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη
ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (- 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: