ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

«Ερωτευμένος με τον Θρύλο!»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε για το ιδανικό φινάλε στην Εθνική Πολωνίας στο ματς εναντίον της Ελλάδας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ δήλωσε...ερωτευμένος με τον Θρύλο!
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο 34χρονος πρώην αμυντικός του Θρύλου, Μίχαλ Ζεβλάκοφ στην ιστοσελίδα της UEFA:
-Πώς αποφάσισες να παίξεις το τελευταίο σου παιχνίδι με την Πολωνία απέναντι στην Ελλάδα;
«Ήταν δική μου ιδέα. Όταν άκουσα πως η Πολωνία θα έδινε ένα φιλικό με την Ελλάδα στον Πειραιά, που είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα, πίστευα πως ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να παίξω εκεί το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα. Αν ένας παίκτης μπορεί να ερωτευτεί με έναν σύλλογο, τότε εγώ είμαι ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό. Μαζί του κατέκτησα τρία πρωταθλήματος και αγωνίστηκα στο Champions League. Πέρασα εκεί τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα μου και είναι μεγάλη υπόθεση για μένα να πω αντίο στην εθνική μου ομάδα σε ένα μέρος που πραγματικά λατρεύω. Θα είναι μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής μου».
-Θα πραγματοποιήσεις την 102η συμμετοχή σου με το εθνόσημο απέναντι στην Ελλάδα.
Είσαι στενοχωρημένος που δεν θα αγωνιστείς στο Euro 2012 που θα γίνει στην Πολωνία και την Ουκρανία;
«Θα ήταν κάτι φανταστικό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Είπα στον ομοσπονδιακό προπονητή Φράντισεκ Σμούντα πως θα ήταν καλύτερα κάποιους νέος παίκτης να αρχίσει την καριέρα του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, από το να τελειώσω εγώ τη δική μου εκεί. Έγραψα το δικό μου μικρό κεφάλαιο στην ιστορία του πολωνικού ποδοσφαίρου και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Το να αγωνίζομαι με την Πολωνία μου έδωσε πολλά θετικά συναισθήματα, αλλά πλέον αναρωτιέμαι πόσο ακόμη θα συνεχίζω να παίζω. Έζησα μακριά από τη χώρα μου για 13 χρόνια και είμαι πλέον κουρασμένος, ίσως όχι σωματικά, αλλά ψυχικά. Η επιθυμία να τελειώσω την καριέρα μου μεγαλώνει και παρότι δεν ξέρω ακριβώς πότε θα γίνει, δεν απέχει πολύ».

-Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος που είχες σε διεθνές παιχνίδι;
«Θα επέλεγα δύο παίκτες: τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Είναι φανταστικοί παίκτες με ικανότητες που είναι εξωπραγματικές. Αν αγωνίζονταν μαζί, θα συνέθεταν το πιο επιθετικό δίδυμο στον κόσμο».

-Ποια παιχνίδια θυμάσαι περισσότερο με την εθνική Πολωνίας;
«Το πρώτο μου ματς απέναντι στη Νέα Ζηλανδία στην Ταϊλάνδη, γιατί κανένας δεν ξεχνά το ντεμπούτο του. Και επίσης το παιχνίδι με τη Γαλλία επειδή ήταν το πρώτο ματς που αγωνίστηκα με τον δίδυμο αδερφό μου, Μάρτσιν. Επίσης θυμάμαι το παιχνίδι των προκριματικών απέναντι στην Αρμενία το Μάρτιο του 2001, καθώς τότε σκοράραμε και οι δύο. Δεν θα ξεχάσω επίσης τις προκρίσεις μας, όταν κερδίσαμε με 3-0 τη Νορβηγία στο Χορζόφ και προκριθήκαμε στο Μουντιάλ του 2002 και όταν κερδίσαμε 2-0 το Βέλγιο στο ίδιο γήπεδο και προκριθήκαμε στα τελικά του Euro 2008».

-Ποια παιχνίδια θα ήθελες να ξεχάσεις;
«Το 2009 αντιμετωπίσαμε τη Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, πέτυχα ένα αυτογκόλ και χάσαμε 3-2. Όμως έχω πετύχει μόνο δύο αυτογκόλ στην καριέρα μου. Έχω πετύχει περισσότερα στη σωστή εστία».

-Μετανιώνεις για κάτι;
«Πάντα μπορείς να πεις πως μπορούσες να πετύχεις κάτι περισσότερο. Πρόσφατα είδα τη λίστα των παικτών που αντιμετώπισα και περιλαμβάνει τον Γκουαρντιόλα, τον Θουμπιθαρέτα, τους αδερφούς Ντε Μπουρ, τον Ρούνεϊ και τον Ιμπραΐμοβιτς. Ήμουν μέλος του ποδοσφαιρικού κόσμου, συνεπώς δεν ήταν για μένα χάσιμο χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: