ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα – Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Με χιόνια προβλέπεται η Κ.Δευτέρα. Η κακοκαιρία φαίνεται πως ξεκίνησε ήδη αφού το κρύο είναι αισθητό σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο κακοκαιρία εχουμε στη χώρα μας σήμερα και αύριο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Σήμερα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και στη Νότια χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στη Βορειοδυτική Ελλάδα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και θα συνεχιστούν και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια χώρα. Οσον αφορά στους ανέμους χρειάζεται προσοχή, σήμερα θα έχουμε στο Ιόνιο θυελλώδεις ανέμους ανατολικούς - νοτιοανατολικούς, ενώ θυελλώδεις βορειοανατολικοι άνεμοι θα πνέουν κυρίως στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Την Πέμπτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στα πελάγη, έτσι θα έχουμε πάλι πολύ ενισχυμένους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο και τοπικά ενισχυμένους ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: