ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Εισαγγελέας για σχολικές εκδρομές στη Θεσσαλονίκη!!!


Εισαγγελική παρέμβαση για τις σχολικές εκδρομές στη Θεσσαλονίκη που ακυρώνονταισχολικές εκδρομές; από γνωστό πρακτορείο. Τι πραγματικά συμβαίνει και τι οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις σχολικές εκδρομές;
Ένα ακόμα προγραμματισμένο ταξίδι για Κωνσταντινούπολη ματαιώθηκε, αφήνοντας στην κυριολεξία με τη βαλίτσα στο χέρι, τους μαθητές του 15ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων γνωστού τουριστικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης μέσω του οποίου «κλείστηκαν» σχολικές εκδρομές.
Οι γονείς των μαθητών του 1ου και 15ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης του 1ου Γενικού Λυκείου Ασβεστοχωρίου, κατήγγειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλαν στο συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο μέρος ή το σύνολο του κόστους για τις σχολικές εκδρομές, αλλά η επιχείρηση τούς ενημέρωσε ότι αυτές θα ματαιωθούν.
Γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του πρακτορείου, ζητώντας –μάταια όπως αποδείχθηκε– να βρουν κάποιον υπεύθυνο της επιχείρησης προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συνέβη κι αν θα πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή το ίδιο πρακτορείο είχε αφήσει χωρίς κατάλυμα 80 μαθητές από σχολείο της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη Βαρκελώνη. Τελικά, παρενέβη ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κάλυψε τα χρήματα για τη διαμονή των μαθητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί των οικονομικών εγκλημάτων ζήτησαν στοιχεία από τις διευθύνσεις της εκπαίδευσης, για να διαπιστωθεί πόσα και ποια είναι τα σχολεία που είχαν συμφωνήσει με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο. Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μόνον την έγγραφη καταγγελία της διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία δόθηκαν προκαταβολές για εκδρομή που οργανώθηκε για την Κωνσταντινούπολη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: