ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"Τρελό" μπάσκετ απο Ολυμπιακό!!!

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε, ούτε στα πιο τρελά όνειρά του, να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας... 
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 89-41 την Σιένα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, έκαναν το 1-0 στη σειρά και την Πέμπτη φιλοξενούν τους Ιταλούς και πάλι στο ΣΕΦ, με στόχο να κρατήσουν «αλώβητη» την έδρα τους και να τελειώσουν την επόμενη εβδομάδα στη Σιένα τη σειρά με «sweep».
Ο Ολυμπιακός με την αποψινή εμφάνισή του πρόσθεσε ακόμη ένα ρεκόρ στην πλούσια Ιστορία του, καθώς ποτέ ξανά στην ευρωπαϊκή πορεία του δεν είχε παθητικό 41 πόντων.
Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41
Σε παράσταση για έναν ρόλο φρόντισε να μετατρέψει την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός από τα
πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι», με «ασφυκτική» άμυνα που κράτησε για περίπου 8 λεπτά την Σιένα χωρίς πόντο και μία ορεξάτη επιθετικά φροντ λάιν (σ.σ. Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης), «έγραψαν» στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ στο 7ο λεπτό το 19-0 (!). Ο Ζήσης από τα 6.75 βρήκε για πρώτη φορά στόχο για τη Σιένα, μειώνοντας σε 19-3, ενώ οι 1/2 βολές του Καουκένας γλίτωσαν τους Ιταλούς από την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ πόντων σε ένα δεκάλεπτο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας (σ.σ. 3 είχε βάλει η Παρτιζάν στον πρώτο προημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, στις 24 Μαρτίου 2009). Βέβαια, η Σιένα δεν γλίτωσε το αρνητικό ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των πλέι οφ που τελείωσε δεκάλεπτο χωρίς να έχει ευστοχήσει σε δίποντο! Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε μετά από τρίποντο του Παπαλουκά με 24-4, ενώ η Σιένα δεν έδειξε ούτε στη δεύτερη περίοδο ικανή για την ανατροπή. Οι Ιταλοί είχαν μέχρι το ημίχρονο 1/25 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 4/8 βολές, στατιστικά που δεν έδειχναν απειλητικά για τον οργανωμένο σε άμυνα και επίθεση Ολυμπιακό. Ο επιθετικός πλουραλισμός των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε και ο Ολυμπιακός πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +38 (47-9), διαφορά που αποτελεί ρεκόρ σε ένα ημίχρονο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπως και αρνητικό ρεκόρ για τη Σιένα η συγκομιδή των μόλις 9 πόντων.
Τυπικής διαδικασίας ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τη Σιένα να δείχνει ανήμπορη να επιστρέψει στο παιχνίδι απέναντι στον... ισοπεδωτικό Ολυμπιακό, που έφτασε άνετα στη νίκη με 89-41. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρησιμοποίησε όλη τη 12άδα, με μόνο τον Μιχάλη Πελεκάνο να μην βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι. Οσο για τους Ιταλούς; Μόνο οι Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (12π.) και Μαλίκ Χέρστον (10π.) μπόρεσαν να τελειώσουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ανκαραλί (Τουρκία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11 (1), Μπουρούσης 14 (1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Ερτσεγκ 10, Κατσίβελης 7 (1), Χαλπερίν 7 (1), Γκόρντον 7.
ΣΙΕΝΑ (Σιμόνε Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5 (1), Χέρστον 10, Καραρέτο 3 (1), Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12 (1), Καουκένας 4, Ρες 1, Ακιντελε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: