ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι σχεδιασμοί για το νέο Ολυμπιακό!!!

Καμία απόφαση για το σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν θα γίνει στον Ολυμπιακό, πριν τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Μετά τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που ακολουθούν θα γίνει μια συνάντηση μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε, από την οποία θα προκύψουν οι κινήσεις που θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», σχεδιάζοντας την καινούργια ομάδα.
Πρώτο μέλημα είναι η οριστικοποίηση της παραμονής του Ισπανού τεχνικού, κάτι που προβλέπεται από το συμβόλαιό του, και κατόπιν θα ανοίξει ο φάκελος «μεταγραφές». Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να προκύψει τεχνικός διευθυντής, κάτι που αποτελεί επιθυμία και του Βαλβέρδε, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθεί άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του τεχνικού των Πειραιωτών. Στα μεταγραφικά πρώτος στόχος είναι να παραμείνει ο «κορμός» από το φετινό ρόστερ και να υπάρξουν μόνο μερικές μεταγραφές, που θα ενισχύουν ενόψει των υποχρεώσεων στο Champions League.
Στόχος του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η απόκτηση τερματοφύλακα, ο οποίος μαζί με τον Ούρκο Πάρντο θα αποτελέσει το δίδυμο των πορτιέρο για τη νέα σεζόν. Ο Γκιγιέρμο Οτσόα είναι ο πρώτος υποψήφιος, με τους Γιούργκεν Μάχο, Ματίας Ντεγκρά και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να ακολουθούν. Στον Ολυμπιακό μάλιστα σκέφτονται και το ενδεχόμενο να αποκτηθούν δύο γκολκίπερ, ώστε να υπάρχει επάρκεια.
Ο αντικαταστάτης, επίσης, του Άλμπερτ Ριέρα είναι ένα θέμα που απασχολεί, αφού φέτος δεν βρέθηκε ικανοποιητική αλλαγή για τον Ισπανό. Η επιστροφή του Ντένις Επστάιν αποτελεί μία επιλογή, ενώ και ο Χαβίτο μπορεί να αγωνιστεί από εκείνη την πλευρά και να δώσει λύσεις.
Στο κέντρο της άμυνας οι θέσεις είναι καπαρωμένες από Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, με τους Μοντεστό και Ποτουρίδη να ικανοποιούν ως αλλαγές. Βέβαια σε περίπτωση που τεθεί θέμα Βαγγέλη Μόρα είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα, όπως και σε ενδεχόμενη πώληση του Σουηδού σέντερ μπακ. Από εκεί και πέρα στα δεξιά η θέση είναι πλήρης με Τοροσίδη και Μανιάτη, εκτός και αν πωληθεί ο πρώτος σε ομάδα του εξωτερικού, ενώ αριστερά πολλά κρίνονται από τον Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός μπακ το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μένει να φανεί αν θα ανανεώσει με τους «ερυθρολεύκους». Οι απολαβές του είναι 1.4 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν δεχτεί συμβόλαιο με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα, τότε ίσως να μην συνεχίσει να φορά τη φανέλα των Πειραιωτών. Αν τελικά φύγει, στο στόχαστρο είναι ο Τζαβέλλας, αν και ο ίδιος έχει τονίσει πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.
Στην επίθεση οι θέσεις είναι λιγότερες από τις επιλογές. Τη μία ή δύο θέσεις στην επίθεση διεκδικούν οι Τζεμπούρ, Μιραλάς, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ και Νέμεθ. Το πιθανότερο είναι να δοθεί και πάλι κάποιος δανεικός, ενώ ίσως πωληθεί ο Σέρβος, για τον οποίον ενδιαφέρονται ομάδες από τη Γερμανία.
Στα χαφ τώρα, ο Ιμπαγάσα θα είναι 36, ενώ οι συχνοί τραυματισμοί των Ντουντού και Ουρτάδο προβληματίζουν. Έχει μείνει από τον Ιανουάριο σε εκκρεμότητα η μεταγραφή του Κολομβιανού Σάντσες από τη Βαλανσιέν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι υπό παρακολούθηση και μπορεί να προκύψει και ισπανική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: