ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κάθε πότε πρέπει να ζυγιζόμαστε;

Όταν ζυγιζόμαστε καθημερινά, υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε εμμονή με το βάρος μας και κάθε φορά να γεμίζουμε με άγχος. Αν κάνουμε δίαιτα και ζυγιζόμαστε καθημερινά, μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε παραπλανητικά συμπεράσματα. Η κατάσταση της υδάτωσής μας αλλάζει από ώρα σε ώρα με αποτέλεσμα ταχύτατες και απρόβλεπτες αυξομειώσεις βάρους. Αποτέλεσμα; Απογοητευόμαστε και...εγκαταλείπουμε πρόωρα την προσπάθεια.Οι μεταβολές βάρους εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η κατανάλωση αλατιού, η προεμμηνορυσιακή περίοδος στις γυναίκες, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού σε ένα γεύμα, η κακή ενυδάτωση κ.ά. μεταβάλλουν (φαινομενικά) τα κιλά μας και συχνά δημιουργούν λάθος εικόνα για το σώμα μας.

Στη ζυγαριά ανά εβδομάδα
Με το ζύγισμα βλέπουμε αμέσως το αποτέλεσμα που έχει κάθε τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών μας αλλά και το πώς επιδρά η φυσική δραστηριότητα στο βάρος μας. Όταν γνωρίζουμε ότι το βάρος μας είναι εκτός των φυσιολογικών ορίων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), μπορούμε να κάνουμε εγκαίρως τις απαραίτητες τροποποιήσεις στη διατροφή μας και να το επαναφέρουμε στα κανονικά επίπεδα.
Η ζυγαριά μας υπενθυμίζει το στόχο μας. Η απώλεια βάρους μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια όταν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, ενώ η πρόσληψη κιλών μας προειδοποιεί και ?ας αποτρέπει από περαιτέρω αύξηση.
Μην ζυγίζεστε σε διαφορετικές ζυγαριές κάθε φορά. Αρκεστείτε σε μία εβδομαδιαία μέτρηση στην ίδια ζυγαριά κάτω από τις ίδιες συνθήκες (ιδανικά χωρίς ρούχα, νηστική, συγκεκριμένη μέρα και πρωινή ώρα) και καταγράψτε
τις μεταβολές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: