ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευτέρη Αυγενάκη:

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ν. Ηρακλείου

Ηράκλειο, 01 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακόμα 2 Ελεγκτικές Αρχές στις 11 (!) που υπάρχουν σήμερα
για τα δημόσια έργα, φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών
Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, είχε το πρωί της Τρίτης, 1 Μαρτίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ως υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα κεντρικά γραφεία του κινήματος στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για το νομοσχέδιο με τίτλο «Μεταρρύθμιση Συστήματος Ανάθεσης και Εκτέλεσης συμβάσεων Μελετών και Δημοσίων Έργων Ίδρυση Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων και λοιπές διατάξεις», που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση.
Ειδικότερα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γ. Κουτσάκης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γ. Τρίφτης, καθώς και μέλη του ΔΣ, οι οποίοι και παρέδωσαν στο Βουλευτή αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ..
Στο πλαίσιο της συνάντησης, σημείωσαν ότι «είναι αναγκαίο να αναθεωρηθεί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου», ενώ αναφορικά με τη θεσμοθέτηση της νέας Αρχής Ελέγχου Μελετών και Έργων εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς «δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στη διαδικασία παραγωγής, της ποιότητας των μελετών και των έργων, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις στην ένταξη, ανάθεση και εξέλιξη υλοποίηση μελετών και έργων». Επίσης, πρότειναν δραστική μείωση των Ελεγκτικών Αρχών για την μείωση της γραφειοκρατίας, την επιτάχυνση της διαδικασίας της ενοποίησης, μείωση των δαπανών και επιτάχυνση του παραγόμενου έργου.
Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να γίνει πιο λειτουργικό, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να σέβεται τα αιτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., αλλά και να αξιοποιεί όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό. Αναφορικά με την ίδρυση νέων αρχών ελέγχου των διαδικασιών ωρίμανσης, ανάθεσης και εκτέλεσης των συμβάσεων, δήλωσε ότι είναι υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων, αλλά σημείωσε ότι η όποια νέα Αρχή πρέπει να εξυπηρετεί την ταχύτερη και πιο διαφανή ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων έργων και να μην επιβαρύνει τους μέχρι σήμερα 11 (!) Ελεγκτικούς Μηχανισμούς με νέους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και να επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τις σχετικές διαδικασίες για τα δημόσια έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: