ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Καθαρή Δευτέρα.... παγωμένη Τρίτη!!!

Μην ξεγελαστείτε από τον καλό καιρό σήμερα και αύριο.
Από την Κυριακή το σκηνικό θα αλλάξει και η Καθαρή Δευτέρα θα χαρακτηρίζεται από βοριάδες, κρύο και ακόμα και χιόνι.
Την Τρίτη, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να δούμε χιόνι ακόμα και μες στην Αθήνα. Αναλυτικά, βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα και αύριο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ το βράδυ αναμένονται βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα.
Η αρχή της επιδείνωσης θα γίνει την Κυριακή και από τα δυτικά όπου αναμένεται συννεφιά με βροχές. Βαθμιαία θα πυκνώσουν στα ανατολικά και από το βράδυ ο καιρός θα χαλάσει πρώτα στη βόρεια Ελλάδα. Η πτώση του υδράργυρου θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και θα συνδυαστεί με βοριάδες και ανέμους έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Το κρύο θα είναι τσουχτερό.
Τα χιόνια αναμένονται αρχικά στις ορεινές περιοχές και από το βράδυ θα κινηθούν και χαμηλότερα, στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να κάνει βουτιά ακόμα και 8 βαθμών Κελσίου.
Η Τρίτη θα βρει τη Πάρνηθα στα λευκά. Όλη την ημέρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με γενική κακοκαιρία, και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν θα κρατήσουν για πολύ.
Από την Τετάρτη τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Το θερμόμετρο, πάντως, αναμένεται να μείνει σε... χειμωνιάτικα επίπεδα, παρότι μπήκε ο Μάρτης. Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Πέμπτη με βελτίωση του καιρού. Ηλιοφάνεια την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: