ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Αγωνιστικά «μπλόκα» έναντια σε απολύσεις και χαράτσια!

Τις μπάρες στο δημοτικό πάρκινγκ σήκωσαν χτες για 3 ώρες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Ιωαννιτών... συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία. 
Ετσι, οι οδηγοί μπορούσαν να παρκάρουν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι στο πάρκινγκ. Με αυτό το συμβολικό τρόπο ανέδειξαν την ανάγκη αγωνιστική ταξικής συστράτευσης όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς απέναντι στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια και εξαθλίωση, στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Παράλληλα, χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση έξω από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους, για να μη βρεθούν στο δρόμο 130 οικογένειες.
Η διευρυνόμενη συμπαράσταση και αλληλεγγύη καταδείχθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο μπροστά από το δημαρχείο που παραμένει από την περασμένη Δευτέρα κλειστό.
Σε ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έβγαλαν τα λουκέτα για να γίνει πολιτικός γάμος, δίνοντας μαζί με τις ευχές και το αγωνιστικό προσκλητήριο στο ζευγάρι και τους καλεσμένους. Η αμέριστη στήριξη στο δίκαιο αγώνα εκφράστηκε από τον ίδιο το γαμπρό που απευθυνόμενους στους εργαζόμενους είπε χαρακτηριστικά «και εγώ μαζί σας είμαι. Καλά κάνετε!!»
Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων «αφορά κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που έχει άνεργο, απολυμένο, απλήρωτο εργαζόμενο, όλους όσοι βιώνουν στο πετσί τους, κάθε μέρα όλο και πιο έντονα, πρόσθετα βάσανα, επιπλέον δυσκολίες και εμπόδια στο να μπορέσουν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες τους. Χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους και στο δημόσιο τομέα πετιούνται στο δρόμο, βρίσκονται υπό απόλυση».
«Η πάλη, συνεχίζει η ΝΕ, για το δικαίωμα σε πλήρη σταθερή εργασία με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να είναι ενιαία. Ολοι οι εργαζόμενοι έχουν κοινό εχθρό την πολιτική των κομμάτων και των δυνάμεων που υπηρετούν την πλουτοκρατία.
Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, τα συνεχιζόμενα σκληρά μέτρα που δεν θα έχουν τελειωμό οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζεται να συγκεντρώσουν και να οργανώσουν τις δυνάμεις τους για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μαχητικά και με ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: