ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ζήτησαν από γριούλα χρήματα για οφειλή του… νεκρού γιου της!

Χτύπησε ξανά το «δίδυμο» των καλοντυμένων απατεώνων που έχουν εξαπατήσει...
πολλούς γέροντες σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας και τους έχουν αφαιρέσει πάνω από 10.000 ευρώ.
Ωστόσο, αυτή τη φορά οι απατεώνες δεν ήταν καλά διαβασμένοι, αφού ο άνθρωπος που επικαλέστηκαν ότι είχε χρέη ήταν… νεκρός!

Οι αδίστακτοι δράστες «περιόδευσαν» αυτή την φορά στον Κρίνο Αχαΐας, αλλά η τακτική τους έχει γίνει πλέον γνωστή και δεν βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν από τους ηλικιωμένους που πλησίασαν! Μόνο μια γριούλα έπεσε θύμα τους, στο αυτί της οποίας έβαλαν το κινητό τους για να ακούσει τον «γιο» της να της λέει να τους δώσει χρήματα! Έτσι, τους έδωσε 500 ευρώ και έφυγαν.

Μια άλλη ηλικιωμένη, πονηρεμένη από όσα ακούει και διαβάζει, τους είπε να πουν στο παιδί της να πάρει το ίδιο τηλέφωνο να της πει τι ήθελε κι έτσι έφυγαν άπρακτοι. Όμως, στην τελευταία περίπτωση, λίγο έλειψε να την «πατήσουν» όταν ζήτησαν από μια ηλικιωμένη χρήματα που υποτίθεται πως όφειλε στην Εφορία ο γιος της και της πρότειναν να της δώσουν να του μιλήσει στο τηλέφωνο! Η 84χρονη γυναίκα τους πήρε στο κυνήγι, αφού το παιδί της είχε… πεθάνει πριν από ένα χρόνο!

***Εκτός από τους απατεώνες, όμως, οι γέροντες της χώρας έχουν να αντιμετωπίσουν και τους αδίστακτους ληστές! Δυο άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην Τρίπολη όπου κατοικούν ηλικιωμένοι και, με την απειλή μαχαιριού, τους εξανάγκασαν να τους δώσουν 400 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

*** Στην Ρόδο, όμως, οι ληστές που τρύπωσαν στο σπίτι ενός 60χρονου και με την απειλή ενός ρόπαλου του άρπαξαν… 70 ευρώ, άφησαν πίσω τους ίχνη τα οποία αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και τους συνέλαβαν! Πρόκειται για ένα ζευγάρι 30χρονων Ελλήνων, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το θύμα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: