ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο πιο... κοντός άνδρας στον κόσμο!

Ο Φιλιππινέζος Junrey Balawing πρόκειται να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες...
ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο.
Με ύψος μόλις 56 εκατοστών, ο 17χρονος είναι πιο μικρόσωμος κι από ένα βρέφος ενός έτους. Μόλις γίνει 18 χρονών στις 12 Ιουνίου, θα λάβει τον τίτλο, καθώς είναι πιο κοντός κατά 13 περίπου εκατοστά από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.
Ο μικροσκοπικός έφηβος δεν έχει ψηλώσει από την ηλικία του ενός έτους, αγωνίζεται να περπατήσει ενώ δεν μπορεί να στέκεται όρθιος για πολύ. Αλλά λάμπει από χαρά και περηφάνια όταν μιλά για το παγκόσμιο ρεκόρ του. «Αν ήμουν πραγματικά ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, θα ήμουν πολύ κουλ!», γελά χαρούμενος.
Ο Junrey ζει μαζί με τους γονείς του και τα τρία μικρότερα αλλά ψηλότερα αδέρφια του σε μία επαρχία των Φιλιππίνων. Είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι όταν τα αδέρφια πηγαίνουν στο σχολείο. Η μητέρα Concepcion, 35 χρονών, δήλωσε όπως δημοσιεύει η Sun: «Χρειάζεται τη φροντίδα μου κάθε μέρα. ΟJunrey μπορεί να περπατήσει μόνο με βοήθεια κι επίσης δεν μπορεί να στέκεται πολύ ώρα γιατί αισθάνεται αφόρητο πόνο». Οι γονείς του αναγκάζονται να τον μεταφέρουν κρατώντας τον στα χέρια τον περισσότερο καιρό.
Ο σιδεράς πατέρας του, ο 37χρονος Reynaldo, δουλεύει μακριά από την επαρχία κι επιστρέφει στο τέλος της εβδομάδας. Τότε ο έφηβος Junrey απολαμβάνει να κάθεται στους ώμους του και να τον πηγαίνει βόλτα στο χωριό. Η Concepcion παρατήρησε πως η ανάπτυξη του γιου της σταμάτησε όταν έκλεινε και το 2ο έτος της ζωής του. «Ήταν πάντοτε άρρωστος και παρατηρήσαμε πως δεν μεγάλωνε, γι’ αυτό και τον πήγαμε σε γιατρό αλλά δεν διέγνωσαν κάτι».
Όταν ο Junrey ήταν 12 χρονών, ο ίδιος γιατρός συμβούλευσε τους γονείς να του παρέχουν βιταμίνες, αλλά εκείνοι δεν είχαν χρήματα να τις αγοράσουν. Παρά το... μικρό μέγεθός του ο νεαρός Φιλιππινέζος έχει υγιέστατη όρεξη και αγαπημένα του σνακ είναι το ψωμί και το καλαμπόκι. Το πιστοποιητικό γέννησής του είναι απόδειξη ότι γεννήθηκε το 1993, έχει μάθει γραφή και ζωγραφική, ενώ βοηθά στο αγρόκτημα της οικογένειας ταΐζοντας τις κότες.
«Θα ήθελα πολύ να εργάζομαι όταν τα άλλα παιδιά μου είναι στο σχολείο, αλλά δεν μπορώ να αφήσω μόνο του τον Junrey. Λατρεύει να του λέω ότι είναι ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος στον πλανήτη, χαμογελά πάντα με περηφάνια!», ομολογεί η μητέρα. Ο τωρινός κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου είναι ο Khagendra Thapa Magar, από το Νεπάλ, ο οποίος έχει ύψος 67 εκατοστά.

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.