ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εξι δισεκατομμυριούχοι από το Facebook!!!

Έξι δισεκατομμυριούχους που πλούτισαν από το Facebook... φιλοξενεί η φετινή λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Πρώτος φυσικά είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένας εκ των ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος καταλαμβάνει την 52η θέση στη λίστα με περιουσία που εκτιμάται στα 13,5 δισ. δολάρια.
Ακολουθεί ο 26χρονος συνιδρυτής, Ντάστιν Μόσκοβιτς, ο οποίος με περιουσία 2,7 δισ. δολαρίων εκτόπισε τον Ζούκερμπεργκ από τη θέση του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο. Οι υπόλοιποι «έξι του Facebook» περιλαμβάνουν τον πρόεδρο του Facebook Σον Πάρκερ με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, τον Πίτερ Θίελ (1,5 δισ.) και τον ρώσο επενδυτή Γιούρι Μίλνερ (1 δισ.).
Την κορυφή της λίστας του Forbes, ωστόσο, καταλαμβάνει για δεύτερη χρονιά ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, ο οποίος πέρυσι κέρδισε 20,5 δισ. δολάρια, εκτοξεύοντας την περιουσία του στα 74 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση, με περιουσία 56 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς ενώ στη τρίτη ο Ουόρεν Μπάφετ με 50 δισ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή η λίστα αποκαλύπτει ότι έχουν αυξηθεί οι δισεκατομμυριούχοι στις χώρες «BRIC», δηλαδή στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Η Μόσχα φιλοξενεί 79 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ενώ η Νέα Υόρκη 58.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα σχεδόν διπλασιάστηκε φθάνοντας τους 115.

Δεν υπάρχουν σχόλια: