ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Monika Strub: Από άντρας σκίνχεντ σε νοσοκόμα αριστερών πεποιθήσεων

Η Monika Strub, πρώην άντρας και πρώην μέλος του κόμματος των νεοναζί NPD κατεβαίνει στις εκλογές στο Μπάντεν – Βίρτεμπεργκ με τους Σοσιαλδημοκράτες
Στροφή 180 μοιρών σε όλα τα επίπεδα έκανε ένας πρώην γερμανός νεοναζί σκίνχεντ, ο οποίος έγινε... νοσοκόμα, αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων.
Μάλιστα, η Monika Strub, πρώην άντρας και πρώην μέλος του κόμματος των νεοναζί NPD κατεβαίνει στις εκλογές στο Μπάντεν – Βίρτεμπεργκ με τους Σοσιαλδημοκράτες.
Η ίδια τονίζει ότι δεν προσπαθεί να κρύψει το παρελθόν της, αλλά πια είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο και έχει κόψει εντελώς τους δεσμούς με το NPD. «Είμαι μία πραγματική σοσιαλίστρια» λέει η Μόνικα.
Η Monika, όταν ακόμα λεγόταν Horst Strub, ήταν μέλος στο NPD από το 2000 - 2002
Η 35χρονη σήμερα νοσοκόμα, τονίζει ότι πλέον έχει κάνει τη σωστή επιλογή. Ωστόσο καταγγέλλει στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι έχει δεχθεί απειλές από ανθρώπους που θεωρούν ότι «πρόδωσε» το κόμμα των νεοναζί. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ακόμα και το σπίτι της έχει υποστεί βανδαλισμούς.
Από την πλευρά του, ο Christoph Kröpel, εκπρόσωπος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών σημειώνει ότι η Monika έχει αλλάξει πραγματικά και πλέον δεν έχει κανένα δεσμό με το ακροδεξιό παρελθόν της.
Πηγή: ΣΚΑΙ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: